Τραμπ για εμπορικό πόλεμο με Κίνα: Θα νικήσουμε ούτως ή άλλως

1282
τραμπ

Την πεποίθησή του πως οι ΗΠΑ θα νικήσουν στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα εξέφρασε ο Τραμπ εν μέσω διαπραγματεύσεων για την επίλυση των διαφορών μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως η Ουάσιγκτον θα βγει νικήτρια από την εμπορική διαμάχη με το Πεκίνο, όπως και να καταλήξουν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης.

«Θα νικήσουμε ούτως ή άλλως. Είτε θα νικήσουμε με την επίτευξη συμφωνίας είτε θα νικήσουμε χωρίς να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας στο Μπέρνσβιλ της Μινεσότα.

Προηγήθηκε δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ έχουν μετριάσει τις απαιτήσεις τους έναντι της Κίνας για την κατάργηση των επιδοτήσεων στις μεγάλες βιομηχανίες της, επικαλούμενο δυο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε επίσης ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Μιλώντας στο δίκτυο Fox, σημείωσε ωστόσο ότι απομένει ακόμη δουλειά να γίνει.

Οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο εδώ και εννέα μήνες. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 250 δισ. δολαρίων με το επιχείρημα ότι οι εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου πλήττουν αμερικανικές εταιρίες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απείλησε να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα 267 δισ. δολαρίων εφόσον το Πεκίνο δεν ανταποκριθεί στα αμερικανικά αιτήματα. Η Κίνα απάντησε επιβάλλοντας και εκείνη με τη σειρά της δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας