Τραμπ: Αρκετά πολεμήσαμε στη Συρία, καιρός να πολεμήσουν και άλλοι

1210
τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να κηρύξει τη νίκη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και να αποσύρει πλήρως τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία.

Με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, o Τραμπ είπε πως εκπληρώνει μια υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 να εγκαταλείψει την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι θα αρχίσει να αποσύρει τους περίπου 2.000 στρατιώτες των ΗΠΑ από τη ρημαγμένη από τον πόλεμο Συρία, αν και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα.

Οι ΗΠΑ έκαναν τη δουλειά άλλων χωρών, περιλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ιράν, με ελάχιστα ως αντάλλαγμα και είναι «καιρός για άλλους να πολεμήσουν τελικά», έγραψε.

«Η αποχώρηση από τη Συρία δεν ήταν έκπληξη. Έκανα εκστρατεία γι΄αυτό επί χρόνια, και πριν από έξι μήνες, όταν ήθελα πολύ δημόσια να το κάνω αυτό, συμφώνησα να μείνω κι άλλo. Η Ρωσία, το Ιράν, η Συρία & άλλοι είναι ο τοπικός εχθρός του ISIS. Κάναμε δουλειά εκεί. Είναι καιρός να γυρίσουμε σπίτι & να ανοικοδομήσουμε #MAGA» [Make America Great Again – Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά] έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

«Θέλουν οι ΗΠΑ να είναι ο Χωροφύλακας της Μέσης Ανατολής, χωρίς να παίρνουν ΤΙΠΟΤΑ [σε αντάλλαγμα] για την απώλεια πολύτιμων ζωών και για τα τρισεκατομμύρια δολάρια που δαπανούν για να προστατεύσουν άλλους που, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, δεν εκτιμούν αυτό που κάνουμε; Θέλουμε να είμαστε εκεί για πάντα; Είναι καιρός άλλοι να πολεμήσουν τελικά», πρόσθεσε ο Τραμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας