Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης κατά Ιράν

1045
τραμπ

Έτοιμος να μιλήσει μεν με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι εξαλείφεται τελείως ο κίνδυνος αμερικανικής στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν, δήλωσε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ από το Λονδίνο, σε μια ακόμη πολεμοκάπηλη έκρηξή του.

«Το Ιράν είναι μία χώρα που είχε εξαιρετικά εχθρική στάση όταν ανέλαβα την προεδρία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο βρετανικό δίκτυο ITV. «Ήταν το νούμερο ένα τρομοκρατικό κράτος παγκοσμίως εκείνη την εποχή και πιθανόν και σήμερα», πρόσθεσε.

Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης των τελευταίων ημερών, έπειτα και από την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι θα αποσυρθεί από ορισμένες δεσμεύσεις της βάσει της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό της πρόγραμμα εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, ο Τραμπ ερωτήθηκε εάν θα χρειαστεί οι ΗΠΑ να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.

«Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτό. Το θέλω; Όχι, προτιμώ όχι. Όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο», απάντησε αφήνοντας για μία ακόμη φορά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι θα προτιμούσε να έχει πρώτα συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας