Τραμπούκικη επίθεση φασιστών κατά βουλευτή στην Καλαμάτα

1602
φασιστών

Θύμα επίθεσης από πολυπληθή φασιστική ομάδα υπήρξε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, ομάδα περίπου 30 ατόμων του επιτέθηκε ενώ ήταν καθ’ οδόν προς το γήπεδο. Ανέφερε ακόμα ότι τα άτομα που τον χτύπησαν είναι μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης. Στον Π. Κωνσταντινέα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού άφησε αιχμές προς τη ΝΔ αναφέροντας πως “οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους”. Η ΝΔ καταδίκασε “απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας”, ενώ το ΚΚΕ “καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή”, τονίζοντας πως “ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις”.

Την τραμπούκικη φασιστική επίθεση καταδίκασε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας της ΛΑΕ, πάγια θέση αρχής της οποίας είναι η αντίθεση σε κάθε μορφή φασιστικής βίας προς οποιονδήποτε και αν ασκείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας