Τραγωδία χωρίς όριο: Εκκενώνονται Βίλια και Προφήτης Ηλίας-2,5χλμ το πύρινο μέτωπο

667
Εκκενώνονται Βίλια και Προφήτης Ηλίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και πως το μεγάλο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι οι ισχυροί άνεμοι.

Εκκενώνονται προληπτικά δύο οικισμοί στα Βίλια και τον προφήτη Ηλίας Αττικής λόγω της μεγάλης νέας φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή. Όσοι βρίσκονται στις εν λόγω περιοχές έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 στα κινητά τους.

Όπως μεταδίδει από το σημείο ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Μιχάλης Τεζάρης η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς ο ισχυρός άνεμος στέλνει την φωτιά προς κατοικημένη περιοχή. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο ενώ βαριά μηχανήματα επιχειρούν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες κοντά από τους οικισμούς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο ότι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ.  «Οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς είναι υπεράνθρωπες.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επίγειες και εναέριες που ενισχύονται συνεχώς. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας