Τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στη Ζάκυνθο

1399
εργατικό

Ο συνάδελφος Τάσος Λευκαδίτης 31 ετών, Ηχολήπτης, σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία το Σάββατο 21 Ιουλίου στην προσπάθεια του να διορθώσει βλάβη στον κλιματισμό σε κέντρο διασκέδασης στην περιοχή του Λαγανά.

Το Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις μαζί με την Ομοσπονδία κάλεσαν άμεσα το ανακριτικό της Αστυνομίας και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να διερευνήσουν το περιστατικό ώστε να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα, με όλες τις συνέπειες για την εργοδότρια επιχείρηση και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά. Τι δουλειά είχε ο ηχολήπτης να διορθώνει βλάβη στο κλιματιστικό. Υπήρχε πιστοποιημένο προσωπικό για την επίλυση βλαβών στην επιχείρηση;

Δυστυχώς στην εποχή των μνημονίων έχει γίνει καθεστώς η έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Η μη ύπαρξη θεσμοθέτησης ελάχιστης σύνθεσης πιστοποιημένου προσωπικού σε συνδυασμό με την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών δίνουν το δικαίωμα να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Η τέλεση εργασιών από εργαζόμενους με πολλαπλές ειδικότητες έχει τραγικά αποτελέσματα.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος, διαχρονικά, κατέβαλε και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας.

Γιατί τίποτα δεν αξίζει όσο η ανθρώπινη ζωή.

*Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας