Τραγικό! Η Ιταλία έγινε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Τουρκικής κυβέρνησης

484
Η Ιταλία έγινε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης

Ιταλία το 2020 επένδυσε στην Τουρκία 970 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος

Η Ιταλία την περσυνή χρονιά επένδυσε στην Τουρκία τα περισσότερα κεφάλαια σε σχέση με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος, καθώς η Ρώμη έχει αποδειχθεί στενός σύμμαχος της Άγκυρας εν μέσω διαφορών με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η Τουρκία έλαβε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες ξένες επενδύσεις από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2020. Από αυτό το ποσό, η Ιταλία παρείχε τις περισσότερες επενδύσεις με 970 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 769 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η κρατική Υπηρεσία Anadolu την Πέμπτη.

Η Ιταλία είναι ένας από τους πιο στενούς συμμάχους της Τουρκίας στην Ευρώπη. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Ιταλία και η Τουρκία πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση στη Μεσόγειο. Τον Ιούλιο, η Ιταλία και η Τουρκία συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής τους συνεργασίας κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου. Όπως και η Τουρκία, η Ιταλία υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης. Η φιλία της Τουρκίας με την Ιταλία είναι σημαντική, διότι οι σχέσεις της με περισσότερα από τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αποδειχθεί κερδοφόρες τους τελευταίους μήνες.

Η Τουρκία έχει μια ιδιαίτερα κακή σχέση με τη Γαλλία. Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στη διαμάχη της Ανατολικής Μεσογείου σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα. Η Γαλλία είναι επίσης πιο ευθυγραμμισμένη με την Αίγυπτο και τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), ο οποίος καταπολεμά τον GNA, στη Λιβύη. Η Τουρκία έχει διατηρήσει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς με όλη την Ευρώπη – όχι μόνο με την Ιταλία, παρά τις εντάσεις. Η Ευρώπη συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, αντιπροσώπευε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, το 70,8%, των ξένων επενδύσεων που έλαβε η Τουρκία από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Anadolu.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας