Τρίτη 18 Δεκεμβρίου: Κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό

1637
λα.ε

Μεθαύριο Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019, η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 6.30 μ.μ. και στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε πολλές άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ένα σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, διαλύει κάθε αυταπάτη σχετική με «την έξοδο από τα μνημόνια» και την επιστροφή στο δρόμο της «ανάπτυξης» και της σταδιακής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.

Με τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση να διαμορφώνονται σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, ενώ η φορολογική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος κλιμακώνεται, το σχέδιο προϋπολογισμού περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, όπως η μείωση φορολογίας επί των διανεμόμενων κερδών στο 10% από 15%.

Στο μεγάλο θέμα του χρέους, συνεχίζεται η πολύμορφη καταλήστευση του ελληνικού λαού για πληρωμή των τοκοχρεολυσίων με «αιματηρά πλεονάσματα» από τη φορολεηλασία λαϊκών στρωμάτων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, καταλήστευση δημόσιας περιουσίας, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κατασχέσεις για χρέη στις ΔΟΥ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους Δήμους κ.ά.

Σε αντιστάθμισμα επιστρέφουν σαν «κοινωνικό μέρισμα» το 1 από τα 10 που έχουν λεηλατήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας