Τρίτη μέρα απεργίας εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ

1511
απεργίας

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, απεργούν σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου, οι περίπου 170 εργολαβικοί εργαζόμενοι στον Όμιλο της Δημόσιος Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ).

Η απεργία πραγματοποιείται με απόφαση των σωματείων ΕΝΕΡ-ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, ως αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με απαίτηση απευθείας εργασιακής σχέσης αορίστου χρόνου με τη ΔΕΠΑ, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας και αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της απεργίας, υπήρξε καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, ενώ έγιναν συγκεντρώσεις στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων και Απορριμματοφόρων με Φυσικό Αέριο (ΣΑΛΦΑ) στα Άνω Λιόσια και στην Ανθούσα, οι οποίοι έμειναν κλειστοί.

Την κινητοποίηση στηρίζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, το κλαδικό κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής-Εύβοιας-Βοιωτίας-Κορίνθου, αλλά και το ΜΕΤΑ, που ζητεί να σταματήσει η πάνω από 20 χρόνια εργασιακή ομηρία των συναδέλφων, αλλά και την άμεσημετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, καθώς αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας