Τρέχουν για να σωθούν: Τα κουρδικά drones ”θερίζουν” Τούρκους&στο Β.Ιράκ

Τρέχουν για να σωθούν


 Σε τουρκικό “Βιετνάμ” εξελίσσεται η εμπλοκή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο μέτωπο του Β. Ιράκ και στον συνεχή αγώνα του εναντίον των Κούρδων σε όλα τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

Tα χτυπήματα των κουρδικών drone είναι σαρωτικά κατά βάσεων και αεροδρομίων, με την Άγκυρα να δέχεται τον πλήρη αιφνιδιασμό από τους Κούρδους μαχητές. Πριν λίγα λεπτά, δημοσιεύθηκε νέο βίντεο από χτύπημα κατά Τούρκων στο Β. Ιράκ από το Gerilla TV. 

Η Τουρκία μπορεί να πιστεύει ότι έχει ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των Κούρδων, αλλά θα ήταν ανόητο για την Άγκυρα να υποθέσει ότι ένα τέτοιο πλεονέκτημα θα είναι διαρκές.

Η μαζική χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων από τους Κούρδους θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στο πόλεμο της Τουρκίας σε Ιράκ, Συρία, και ΝΑ Τουρκία αφού είναι πιθανό να δούμε θεαματικά κουρδικά κτυπήματα σε τουρκικούς στόχους παντού πλέον.

Ο Μάικλ Ρούμπιν, ο σημαντικότερος ειδικός αμερικανικού ιδρύματος στις ΗΠΑ και γνωστός για την εχθρότητα του προς την Τουρκία, είχε αναφέρει στο παρελθόν, ότι ”η οργάνωση PKK θα κάνει επιθέσεις κατά τουρκικών βάσεων με drone”.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε ξανά και το οποίο υπέγραφε ο Αμερικανός ειδικός Μ. Ρούμπιν του γνωστού ινστιτούτου American Enterprise Institute, οι Σύροι Κούρδοι έχουν προμηθευτεί μη επανδρωμένα οχήματα από ρωσικές πηγές, και τώρα τα χρησιμοποιούν σκορπώντας σοκ και δέος στην Τουρκία.

“Παρά τις συνωμοσίες που υπάρχουν σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ ή του Ισραήλ προς το PKK, υπάρχει σοβαρός λόγος για τον οποίο η κουρδική οργάνωση χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά ρωσικά όπλα μέχρι σήμερα.

Για τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της Τουρκίας είναι ο καλύτερος και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πετύχουν τον σκοπό τους, παρά η επίτευξη αιματηρών μαχών στα βουνά του Ιράκ ή στα χωριά της Συρίας, για τον απλό λόγο ότι τόσο οι στρατιωτικές βάσεις εντός της Τουρκίας όσο και οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία, κατέχουν μεγάλες σε έκταση περιοχές και αποτελούν τον ιδανικότερο στόχο.”

Βασική Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας