Τράπεζες: Τρίμηνη αναστολή δόσεων δανείων μόνο για όσους πάρουν τα 800€

1213
τράπεζες

Σε μια περίοδο που η κοινωνία πνίγεται και στενάζει οι τράπεζες για να δείξουν, τάχα, την “φιλευσπλαχνία” τους, ανέστειλαν για 3 μήνες την καταβολή των δόσεων για δάνεια μόνο για όσους, με βάση τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, θα λάβουν το επίδομα των 800€.

Οι τράπεζες δεν ξέρουν τίποτα, απ’ ότι φαίνεται, για τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις έσπευσαν να απολύσουν εντός του Μαρτίου, δεν γνωρίζουν τίποτα για όσους σε αυτήν την περίοδο επιβάλλονται αναγκαστικές άδειες, μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας και για όσους και όσες θα απολυθούν το επόμενο διάστημα από επιχειρήσεις που δεν κλείνουν με κρατικές αποφάσεις ή θα δουν τη θέση τους να επιδεινώνεται λόγω των εφιαλτικών διαστάσεων που λαμβάνει η κρίση.

Οι τράπεζες, επίσης, δεν ξέρουν τίποτα για τις δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες που μειώνεται δραστικά η δραστηριότητά τους ή και βάζουν λουκέτο, ούτε καταλαβαίνουν τίποτα για τη θάλασσα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες δεινοπαθούν μέσα σε αυτήν την κρίση και είναι ζήτημα αν μπορέσουν να επιβιώσουν.

Οι τράπεζες δεν ξέρουν τίποτα για όλα αυτά και απλώς επιδίδονται σε μια κίνηση προσωρινού χαρακτήρα που αποσκοπεί περισσότερο σε επικοινωνιακές εντυπώσεις, χωρίς να αγνοούμε την όποια σημασία της για τους συγκεκριμένους δανειολήπτες που θα λάβουν τα ψιχία των 800€ το δίμηνο.

Και καλά οι τράπεζες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Η κυβέρνηση, όμως, τι κάνει; Και πως προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις προϋποθέσεις επιβίωσης;

 

Κ.Μ

Υ.Γ: Οι τράπεζες και σε μια τόσο τραγική στιγμή για την κοινωνία, όπως βεβαιώνει και η ανακοίνωσή τους, δεν δείχνουν ούτε την ευαισθησία να σταματήσουν τις πιέσεις και τις παρενοχλήσεις μέσω των δικηγορικών τους γραφείων προς τους δανειολήπτες και δηλώνουν απλώς, ότι “θα προσαρμόσουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες-δανειολήπτες στις σήμερα κρατούσες συνθήκες“. Σαν δεν ντρέπονται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας