Τράπεζα Πειραιώς: Σε εταιρία αμερικανικών συμφερόντων τα κόκκινα δάνεια ακινήτων

1522
πειραιώς

Σε συμφωνία με τη Bain Capital Credit LP για την πώληση μη εξυπηρετούμενων και καταγγελμένων επιχειρηματικών πιστωτικών ανοιγμάτων (ΝPE), με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα, συνολικού ύψους πιστωτικών απαιτήσεων 1.950 εκατ. ευρώ ή μικτής λογιστικής αξίας 1.450 εκατ.  κατέληξε η Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησης του χαρτοφυλακίου, ούτε θα διακρατήσει τους κινδύνους και τα οφέλη που συνδέονται με αυτό.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, πρόκειται για την πρώτη πώληση προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου (NPE) με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε εμπορικά ακίνητα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

«Αποτελεί σημείο αναφοράς και συμβάλλει στη δημιουργία αγοράς εξασφαλισμένων NPE στην Ελλάδα. Η συναλλαγή αυτή υπογραμμίζει την ισχυρή αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την απομόχλευση του ισολογισμού μας και να υλοποιήσουμε το κεφαλαιακό μας πλάνο, σε εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδίου Agenda 2020. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την άμεση επένδυση της Bain στην Ελλάδα, στην οποία αναγνωρίζουμε μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της νεοσύστατης αγοράς NPE, στην ανάκαμψη της αξίας των ακινήτων και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας