Τράπεζα Πειραιώς: Παραμένουν σε τροχιά κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στη θυγατρική «PD Services»

1531
σάλλας

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «PD Services» (σ.σ.: απασχολούνται μέχρι και 18 χρόνια σε εργασίες της Τράπεζας Πειραιώς), συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων τους προχωρούν σήμερα, από τις 8πμ.-12μ., σε νέα στάση εργασίας. Διεκδικούν μεταξύ άλλων την ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό της τράπεζας. Επίσης, ζητούν να μη γίνει καμία μισθολογική μείωση, καμία περικοπή σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και να μην υπάρξει καμία μετακίνηση εργαζομένου σε άλλα καθήκοντα.

Καταγγέλλουν τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς (σ.σ.: που προχωρά… ακάθεκτη στο στόχο της για φτηνό, ευέλικτο και απογυμνωμένο από εργασιακά δικαιώματα προσωπικό) ότι κρύβεται -μετά το χτύπημα σε φύλακες και καθαρίστριες, την εθελουσία που συνεχίζεται… τα εγκαίνια ηλεκτρονικών καταστημάτων, την κλιμακούμενη υπενοικίαση εργαζομένων κτλ.- πίσω από νομικά ζητήματα για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της PDS· προχώρησε, στα μουλωχτά, στην πώληση της θυγατρικής εταιρείας PDS (Direct Services) στην ICAP, προκειμένου να μειώσει τις υποχρεώσεις της σε μισθολογικό και μη μισθολογικό εργατικό κόστος. Η πώληση αυτή ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί εκτός τράπεζας τους διάσπαρτους πάνω από 300 εργαζομένους, που κάνουν τραπεζικές εργασίες (ταμίες, υπαλλήλους Κεντρικών Υπηρεσιών με έμφαση τα collections, διαχείριση ληξιπρόθεσμων δανείων, καθώς και Τεχνικά Έργα, Εγκριτικά κέντρα, οικον. υπηρεσίες, κ.ά.).

Όσον αφορά στους εργαζομένους, πρόκειται στην πλειονότητα τους για συναδέλφους που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με ωριμάνσεις, με εμπειρία στο αντικείμενο των τραπεζικών εργασιών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας για πολλά χρόνια, αμείβονται με κατώτερες αμοιβές από τους τραπεζοϋπάλληλους χωρίς επιδόματα, και βρίσκονται εκτός Κλαδικής ΣΣΕ.

Στις 23 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «PD Services» θα πραγματοποιήσουν και νέα στάση εργασίας, από 1μμ.-5μμ., και κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 1.30μμ., όπου θα γίνει Τριμερής. Ζητούν, δε, από την ΟΤΟΕ να κηρύξει στάση εργασίας την ίδια ημέρα για τους εργαζόμενους της Πειραιώς, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας