Το Oruc Reis σε ετοιμότητα για Κύπρο-Επόμενος στόχος Άγκυρας η Κρήτη

748
Το Oruc Reis σε ετοιμότητα για Κύπρο

Έτοιμο το σενάριο μετωπικής ρήξης Τουρκίας Ελλάδος με θέμα τις ΑΟΖ σε Κύπρο και νότια της Κρήτης

Το γνωστό μας τουρκικό πλοίο Oruç Reis ευρίσκεται στα ανοικτά της Ατάλλειας πανέτοιμο όταν λάβει την εντολή από την Άγκυρα να κατευθυνθεί στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πρόκειται για την κυοφορούμενη πιθανή σφοδρή σύγκρουση του ελληνισμού με τον νεο-Οθωμανικό επεκτατισμό, (διότι περί αυτού πρόκειται) θα λάβει χώρα αρχικά στην Κύπρο σύμφωνα με όλα τα δεδομένα μας και μετά σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο.

Αν η Ελλάδα απέχει τώρα από την Κύπρο, η ζημιά θα είναι τεράστια και στην Κρήτη και υπάρχει ειδικός λόγος που αναφέρουμε το νησί αυτό.

Στα νοτιοδυτικά της Κρήτης υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες κοίτασμα χωρητικότητας 43 Tcm, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα τουλάχιστον στην Μεσόγειο, και όποιος το εκμεταλλευθεί θα λύσει το ενεργειακό ζήτημα για τα επόμενα 80 χρόνια.

Το τουρκικό σεισμικό-ερευνητικό σκάφος Oruç Reis έχει αγκυροβολήσει στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας, ενώ τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι προετοιμάζεται για νέες εξερευνητικές του δραστηριότητες στη Μεσόγειο.

Το σεισμικό ερευνητικό σκάφος μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε είδους γεωλογικές, γεωφυσικές, υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες, ιδιαίτερα εξερεύνηση φυσικών πόρων.

Η Τουρκία με τα τόσα προβλήματα θέλει να οριοθετήσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Κύπρο και νοτίως της Κρήτης, με το παράλογο και εξοργιστικό σχέδιο της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η αποστολή τουρκικών πολεμικών πλοίων μαζί με ερευνητικά πλοία ή πλωτά γεωτρύπανα, στα οποία η Ελλάδα έχει δύο λύσεις, είτε να απαντήσει στρατιωτικά, είτε να αποτανθεί στο διεθνές δικαστήριο, (αλλά τότε οι παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας μπορούν να επιτευχθούν μόνο μετά από μια διαπραγματευτικού τύπου διευθέτηση, ή μια ειρηνευτική διάσκεψη, στην οποία όμως Αθήνα και Λευκωσία θα αναγκάζονταν να κάνουν παραχωρήσεις που θα είναι τόσο ορατές όσο και  δυσάρεστες για τον ελληνισμό συνολικά).

Η Άγκυρα προετοιμάζει ήδη το έδαφος για αυτό το σενάριο, διεκδικώντας όχι μόνο την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ΑΟΖ της Ελλάδος στην Κρήτη.

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να επιτύχει η Άγκυρα τώρα με την  συνεχόμενη προπαγάνδα της κατά της Ελλάδος.

Πρέπει να αναμένουμε ότι η  Τουρκία θα κλιμακώνει την ναυτική δράση της γύρω από την Κύπρο και νότια της Κρήτης, τόσο σε συχνότητα όσο και σε ένταση το επόμενο διάστημα, αλλά αυτό συμβαίνει ήδη στην κυπριακή ΑΟΖ που αποτελεί τον αρχικό στόχο των Τούρκων που αν πετύχουν θα πάνε και στην Κρήτη.

Οι Τούρκοι θα ζητήσουν να γίνει αποδεκτές από την Ελλάδα αυτές οι παράλογες απαιτήσεις χωρίς διαπραγμάτευση αρχικά, ενώ οποιαδήποτε μορφής ρήξη σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο θα ήταν στο τραπέζι.

Εκεί σε αυτό το κρίσιμο σημείο, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ θα έκαναν μια χλιαρή παρέμβαση ζητώντας διαπραγματεύσεις από τις οποίες η Ελλάδα σίγουρα θα έχανε πολλά.

Σε διαφορετική περίπτωση, οποιαδήποτε συνέδριο «ειρήνης» δεν θα μπορούσε να προκύψει από το πουθενά, αφού για να έχουμε  μια διάσκεψη ειρήνης πρέπει πρώτα να έχουμε μία σύγκρουση. Είπαμε όμως αυτά είναι σενάρια ή μήπως όχι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας