Το χρονικό της δολοφονίας της Καρολάιν-Από την ψεύτικη συγκίνηση στην αποκάλυψη

960
Από την ψεύτικη συγκίνηση στην αποκάλυψη

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπως συνηθίσαμε να το αποκαλούμε, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η εξιχνίασή του σοκάρει ίσως ακόμα περισσότερο από την ίδια την πράξη. Μία ακόμα γυναικοκτονία στη χώρα μας, με τον δράστη να παρουσιάζεται ως θύμα από την πρώτη στιγμή.

Η εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά σόκαρε όλους όσοι είχαν παρακολουθήσει τις εξελίξεις με την υπόθεση και είχαν συγκλονιστεί με την άγρια δολοφονία. Ο «στοργικός» σύζυγος και πατέρας που εμφανιζόταν συντετριμμένος και προσπαθούσε να «βοηθήσει» τις Αρχές για να βρουν την άκρη του νήματος, είναι ο ίδιος που δολοφόνησε την Καρολάιν.

Το ομολόγησε χθες το βράδυ μετά από μία κατάθεση εφτά ωρών στη ΓΑΔΑ, καθώς τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές έδειχναν εκείνο ως ύποπτο. Οδηγήθηκε από το μνημόσυνο της Καρολάιν στην Αλόννησο, στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών, που έφτασαν στο νησί με ελικόπτερο.

Η στυγερή δολοφονία, συνοδεύτηκε από τη σκηνοθεσία σκηνικού ληστείας μετά φόνου. Αφού σκότωσε την 22χρονη σύζυγό του, την τοποθέτησε μπρούμυτα στο κρεβάτι και έβαλε δίπλα της το 11 μηνών παιδί τους. Σκότωσε και τον σκύλο της οικογένειας, προκειμένου να προσδώσει στους υποτιθέμενους ληστές βάρβαρα ένστικτα.

Ο ίδιος δέθηκε σε μια καρέκλα και ειδοποίησε μόνος του την αστυνομία.

Για πάνω από ένα μήνα, η ελληνική κοινή γνώμη, παρακολουθούσε τον 32χρονο πιλότο να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, να δείχνει κουράγιο για το παιδί του, να συμπαραστέκεται στους γονείς της Καρολάιν, να ευχαριστεί όλον τον κόσμο για τη στήριξή του, και να δηλώνει την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στις Αρχές ότι θα βρουν τη λύση του εγκλήματος.

Τη συγκίνηση για το νέο, χαρούμενο κορίτσι που είχε μια ευτυχισμένη οικογένεια και χάθηκε με τόσο αποτρόπαιο τρόπο, ακολουθεί το μούδιασμα και η οργή για μία στυγερή γυναικοκτονία από κάποιον που δεν έδειξε την παραμικρή μεταμέλεια, αλλά παρουσιάστηκε σαν θύμα ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να γλυτώσει.

Τη μέρα του μνημόσυνου της Καρολάιν, βρέθηκε στην Αλόννησο και έκλαιγε στην αγκαλιά της μητέρας του θύματός του.

Οι 37 μέρες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης από τη στιγμή της δολοφονίας μέχρι την ομολογία του δράστη.

Στις 11 Μαΐου, ο σύζυγός της άτυχης γυναίκας είναι εκείνος που ειδοποιεί την αστυνομία και κάνει τις πρώτες περιγραφές. Ο πιλότος καταθέτει στους αστυνομικούς ότι οι δράστες ήταν τρεις, μπήκαν στο σπίτι τους, με σκοπό να τους ληστέψουν, τον έδεσαν και σκότωσαν τη γυναίκα του, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν αντιστάθηκαν.

Εκείνος λέει ότι λιποθύμησε και όταν συνήλθε κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπαίνουν στη βίλα, βρίσκουν τον ίδιο δεμένο και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο. Το άψυχο κορμί της Καρολάιν βρίσκεται μπρούμυτα στο κρεβάτι και δίπλα της το 11μηνών μωρό της.

Οι αστυνομικοί λύνουν τον 32χρονο και οι περιγραφές τους, για τα όσα ακολουθούν προκαλούν ένα νέο κύμα συγκίνησης στη χώρα.

Ο 32χρονος πιλότος δηλώνει συντετριμμένος και πηγαίνει με το μωρό τους αγκαλιά στην κηδεία της Καρολάιν στην Αλόννησο.

Ο πιλότος εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες και λέει για τον Γολγοθά να συνεχίσει τη ζωή του από εδώ και εμπρός. Την ίδια στιγμή εμφανίζεται σίγουρος ότι η αστυνομία θα λύσει τον γρίφο και οι δράστες θα συλληφθούν.

Οι έρευνες για τα πειστήρια δεν ρίχνουν το αναμενόμενο φως στην υπόθεση

Από όσα λέει στους αστυνομικούς λείπει η περιγραφή πως σκοτώθηκε η Καρολάιν. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αντιλήφθηκε ότι η σύζυγός του ήταν νεκρή όταν έφτασε η αστυνομία. Στο ενδιάμεσο επιμένει ότι ο ίδιος ήταν λιπόθυμος και δεν μπόρεσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Οι τρεις αστυνομικοί που μπαίνουν στο σπίτι, συγκλονισμένοι, όπως είπαν, από αυτό που αντίκρυσαν, κάνουν λάθος και λύνουν τον πιλότο προτού τραβήξουν φωτογραφίες, που θα έδειχναν πως ήταν δεμένος.

Όσο περνάνε οι μέρες, οι έρευνες στρέφονται στα πειστήρια.

Η βίλα γίνεται φύλλο και φτερό, αναζητούνται δακτυλικά αποτυπώματα των τριών υποτιθέμενων δραστών, όπως επίσης εξετάζονται και βίντεο που αναμένεται να δώσουν εικόνα από την είσοδο ή την έξοδο των ληστών.

Ωστόσο, δακτυλικά αποτυπώματα δεν υπάρχουν, ούτε βίντεο που να φαίνεται κάποιο στοιχείο για τους δράστες.

Οι μέρες περνούν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας αντί να λύσουν, προσθέτουν νέα ερωτήματα.

Οι έρευνες στρέφονται με βάση τη μαρτυρία του πιλότου σε ποινικούς που πιθανόν να έχουν αποφυλακιστεί.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά το έγκλημα, συλλαμβάνεται στα σύνορα ένας 36χρονος Γεωργιανός ως ύποπτος για το έγκλημα. Αρνείται από την πρώτη στιγμή τα πάντα και από την εξέλιξη της έρευνας δεν προκύπτει κάποιο άλλο στοιχείο σε βάρος του.

Αλλά υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που επιμένουν

Γιατί οι δράστες άφησαν το κινητό μπροστά στον πιλότο;

Γιατί αποφάσισαν να πνίξουν την 20χρονη και όχι να την ακινητοποιήσουν;

Γιατί η Καρολάιν δεν έφερε χτυπήματα στο σώμα της;

Γιατί ο 32χρονος δεν είχε ίχνη στο σώμα του από το δέσιμο των δραστών;

Γιατί εξαφάνισαν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες αντί να τις ξηλώσουν;

Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού;

Γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές την επίμαχη νύχτα και γιατί οι δράστες δεν έφεραν μαζί τους, ρολό κολλητικής ταινίας.

Όσο συνεχίζονται οι έρευνες και τα ερωτήματα δεν απαντώνται, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον 32χρονο πιλότο να εμπλέκεται στη δολοφονία, χωρίς κάτι τέτοιο να λέγεται ξεκάθαρα.

Οι φήμες που αρχίζουν να κυκλοφορούν, οδηγούν την «ψυχολόγο» της Καρολάιν να εμφανίζεται στα ΜΜΕ και να δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και ότι το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο, αλλά η Καρολάιν χρειαζόταν ψυχολογική στήριξη.

Στο στόχαστρο των Αρχών

Χθες, στο μνημόσυνο για την αδικοχαμένη Καρολάιν, αστυνομικοί φτάνουν στην Αλόννησο και ζητούν από τον 32χρονο να τους ακολουθήσει για συμπληρωματική κατάθεση. Ο ίδιος ζητάει να παραμείνει στο μνημόσυνο και στη συνέχεια τους ακολουθεί στη ΓΑΔΑ.

Εκεί για εφτά ώρες στα πιεστικά ερωτήματα δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις και τελικά ομολογεί.

Αυτός σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του μετά από καβγά. Όπως παραδέχτηκε την έπνιξε με μαξιλάρι, μετά από λογομαχία που είχαν.

Στην ερώτηση γιατί δεν παραδέχτηκε το έγκλημά του αλλά σκηνοθέτησε την υπόθεση με τη ληστεία, είπε ότι φοβόταν για το μέλλον του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε διάφορες προστριβές και το μοιραίο βράδυ είχαν τσακωθεί μεταξύ τους, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κοπέλα «απείλησε» τον 32χρονο ότι θα φύγει από το σπίτι και θα πάρει μαζί και το παιδί τους.

Η εικόνα του ευτυχισμένου ζευγαριού και της τραγικής φιγούρας του στοργικού συζύγου και πατέρα κατέρρευσε με πάταγο.

Έχουμε να κάνουμε με μία ακόμα γυναικοκτονία. Ο δράστης δεν δίστασε να μιλάει τρυφερά για το θύμα του, να χρησιμοποιήσει το παιδί τους για να στήσει το σκηνικό της ληστείας, να παρουσιάζεται ως υπόδειγμα οικογενειάρχη, ενώ στην πραγματικότητα δεν ανέχτηκε την απόφαση της γυναίκας το να τον αφήσει.

Για 37 μέρες έπαιξε τον ρόλο του οικογενειάρχη που αναζητά τους εγκληματίες. Αλλά πολλές φορές ο εγκληματίας είναι μέσα στο σπίτι. Ακόμα και σε αυτό που εξωτερικά μοιάζει ένα χαρούμενο σπιτικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας