Το «τερμάτισε» η Α.Πελώνη: «Η παρενόχληση γαλλικού πλοίου αφορά τη Γαλλία!»

Η παρενόχληση γαλλικού πλοίου αφορά

Σε μια δήλωση που εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση προχώρησε πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Αlpha αναφορικά με το τουρκικό πολεμικό σκάφος το οποίο εισέβαλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απείλησε γαλλικό ερευνητικό το οποίο διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή.

Απάντησε συγκεκριμένα: «Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά»!

Α.Πελώνη και κυβέρνηση ακυρώνουν την ελληνική κυριαρχία

Δηλαδή κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, δεν υπάρχει πρόβλημα του γεγονότος ότι η τουρκική εισβολή έγινε εντός της ελληνικής ΑΟΖ (κανονικής, όχι δυνητικής αφού έχει υπογραφεί συμφωνία με την Αίγυπτο) και φυσικά εντός της εξορισμού ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δηλαδή η κυβέρνηση απεμπολεί την εθνική κυριαρχία νοτίως της Κρήτης;

Και όχι μόνο αυτό αλλά επισήμως πλέον είμαστε γαλλική επαρχία και δεν το ξέραμε αφού, η προστασία της ελληνικής υφαλοκρηπίδας «αφορά τους Γάλλους».

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν συμφωνεί με τις δηλώσεις Πελώνη

Γιατί ότι λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν είναι προσωπική άποψη αλλά η επίσημη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Τίθεται μείζον ζήτημα και για την κυβερνητική εκπρόσωπο αλλά πρωτίστως για την ελληνική κυβέρνηση.

Αν είναι δική της προσωπική άποψη τότε πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα.

Αν έτσι αντιμετωπίζει το ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας η κυβέρνηση, τότε πως να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες ότι ο πρωθυπουργός «προγραμμάτισε μαζί με τον ΥΠΕΞ Ν.Δένδια» τις «πληρωμένες» απαντήσεις σε Τσαβούσογλου και Ερντογάν στην Άγκυρα την Τετάρτη και δεν ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του ΥΠΕΞ;

Επίσης για να πιάσουν τόπο οι δηλώσεις αυτές, πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια αλλιώς… τζάμπα μιλάμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας