Το τείχος του Τραμπ θα μπορούσε να επηρεάσει πανίδα και χλωρίδα

1277
τείχος

Πέρα από τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές συνέπειες, πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας θα διαταραχθούν και απειληθούν με εξαφάνιση εάν κατασκευαστεί το τείχος στα σύνορα ΗΠΑΜεξικό όπως οραματίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο κατάλογος, που συνέταξε μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Χεράρδο Σεμπάγιος Γκονζάλεζ του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικό, περιλαμβάνει 42 είδη αμφιβίων, 160 ερπετά, 452 είδη πτηνών και 187 θηλαστικά.

Ο κατάλογος των 841 ζώων δεν περιλαμβάνει ψάρια, ενώ τα σπονδυλωτά αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό κλάσμα του συνολικού αριθμού των ειδών που ζουν κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. «Εάν συμπεριλάβουμε τα φυτά, μπορώ εύκολα να πω ότι μιλάμε για 5.000 είδη», δήλωσε ο Σεμπάγιος στο Κέντρο Βιολογικής Ποικιλότητας, μια περιβαλλοντική οργάνωση με έδρα το Νέο Μεξικό. «Με φυτά, ψάρια και ασπόνδυλα, μάλλον μιλάμε για 10.000 είδη ή ακόμα περισσότερα», πρόσθεσε

Ο καθηγητής και η ομάδα του συνέταξαν τον κατάλογο συνδυάζοντας επιστημονικά δεδομένα διανομών των ειδών με επιτόπιες παρατηρήσεις διασχίζοντας ολόκληρα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ένα ταξίδι άνω των 3.200 χιλιομέτρων που πραγματοποίησαν σε αποστολές σε μία περίοδο συνολικά έξι μηνών.

Η κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα θα έχει πολλές επιπτώσεις στα τοπικά είδη, κυρίως με τη διακοπή των μεταναστευτικών διαδρομών και την απομόνωση των πληθυσμών μεταξύ τους, περιορίζοντας τη γενετική ροή και τη βιωσιμότητά τους, και οδηγώντας στη συρρίκνωσή τους.

Το τείχος θα μπορούσε επίσης να διακόψει την παροχή νερού, να δημιουργήσει πλημμύρες και να προκαλέσει διάβρωση, ενώ οι δρόμοι που θα δημιουργηθούν για την κατασκευή και τη συντήρηση του τείχους θα έχουν τις δικές τους περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας