Το τέλος των Μνημονίων το 2018 έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όση ο Άγιος Βασίλης.

1588
τέλος
Ευχές του Σχεδίου Β για το νέο χρόνο.

Στις 31 Δεκεμβρίου δεν κλείνει  μόνο το 2017. Το 2008 χρεοκόπησε στην Αμερική η LehmanBrothers, σήμα  κατατεθέν του ξεσπάσματος της παγκόσμιας οικονομικής θύελλας. Έτσι στις 31 Δεκεμβρίου 2017 για την Ελλάδα κλείνει μια δεκαετία συνεχούς, σφοδρής και καθολικής κρίσης, καθώς είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, κι ίσως στον κόσμο, που έχει καθηλωθεί  στην ύφεση δέκα ολόκληρα χρόνια.
Εάν τα πράγματα συνεχισθούν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με «κυβερνήσεις» – μαριονέτες στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως όλα αυτά τα χρόνια, η επόμενη χρονιά φαίνεται δυσοίωνη. Ήδη νέα επικείμενα μέτρα έχουν ανακοινωθεί, μειώσεις συντάξεων, επιδείνωση της ασφαλιστικής κάλυψης, νέοι φόροι.
Κι όχι μόνο. Η δεκαετία που έρχεται, με τους αναμενόμενους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τον τρομερό όγκο της ανεργίας, τις ζώνες διάλυσης μέσα στη χώρα, τα στρατεύματα των φτωχών, τη φορολογική ληστεία, την εκποίηση του δημοσίου πλούτου, θα παγιώσει τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας ως χώρας παρακμής, τεχνολογικής καθυστέρησης, ακραίας εξάρτησης, διαρροής εγκεφάλων, θεσμικής «εποπτείας» των Βρυξελλών επί των Αθηνών. Είναι ένας τόπος που βασιλεύει η κοινωνική αδικία, με ασύλληπτη φορολογική επιβάρυνση, με φορολογική επιδρομή σε  ηλικιωμένους, μικροαγρότες και μικροϊδιοκτήτες, επαγγελματίες στο χείλος της καταστροφής από τη μια, φορολογική ασυλία σε ξένους επενδυτές, πρώην και νυν στελέχη, επιτρόπους, ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το τέλος των μνημονίων το 2018 και μια «νέα πορεία» της χώρας έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όση και ο Άγιος Βασίλης. Πρόκειται για παραμύθι για νήπια.
Κι όμως, παρ΄όλα  αυτά τα μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα, ας είμαστε αισιόδοξοι. Και δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, εφόσον μόνο είμαστε και αποφασισμένοι ως λαός να αλλάξουμε, να δραπετεύσουμε από τη μοιρολατρία, να αναπτερώσουμε το ηθικό μας, να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο απελευθέρωσης, ανασυγκρότησης και αξιοπρέπειας. Το αν το 2018 είναι σκοτεινό ή φωτεινό, το αν η επόμενη δεκαετία θα ξεκινήσει με κόντρα ή ούριο άνεμο, από εμάς εξαρτάται.
Πολλά πράγματα επομένως πρέπει να αλλάξουν. Και μια και το Σχέδιο Β εντάσσεται στο χώρο της αριστεράς, η θλιβερή σημερινή κατάσταση της πολυδιάσπασης, της διαίρεσης και της πλήρους αδυναμίας για πολιτική δράση της αριστεράς πρέπει να κλείσει. Αυτό δεν μπορούν  να το πετύχουν οι οργανώσεις της, αφού οι περισσότερες όλα αυτά τα δίσεκτα χρόνια διακρίνονται από ένα ακραίο ατομισμό και ιδιοτέλεια, παρά το γεγονός ότι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη παρουσιάζονται ως κεντρικές αξίες τους.
Μπορεί όμως να σφραγίσει πολιτικά το 2018 μια πρωτοβουλία από τα κάτω, από τον ίδιο τον κόσμο, που να δημιουργήσει ένα μεγάλο ενωτικό ρεύμα Απελευθέρωσης, Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος και επιδίωξη του Σχεδίου Β για το 2018. Να καλυφθεί έτσι επιτέλους το σημερινό μεγάλο κενό εναλλακτικής λύσης, που αξιοποιεί για τη διάσωσή του ο μνημονιακός δικομματισμός.
Σας καλούμε, λοιπόν, όλες και όλους, να συστρατευτούμε σε αυτή την αποστολή, το 2018 να κόψουμε οριστικά τον γόρδιο δεσμό της διαίρεσης και διάλυσης.
Κι ακόμα, σας ευχόμαστε υγεία και όση ευτυχία γίνεται για το νέο χρόνο.
*Πηγή: sxedio-b.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας