Το προσφυγικό και το άθλιο ελληνικό προτεκτοράτο

1794

Η είδηση είναι αποκαλυπτικότατη για το ελληνικό προτεκτοράτο και την κατάντια του: Προκαταρκτική συμφωνία επετεύχθη στη Βαλέτα, ανάμεσα στην Μάλτα, την Ιταλία, την Γερμανία και την Γαλλία. Αφορά την εφαρμογή ενός συστήματος αυτόματης κατανομής των μεταναστών που καταφθάνουν στην Μάλτα και την Ιταλία, χωρίς μέχρι τώρα να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί δεν εκλήθη και γιατί δεν συμμετείχε και η Ελλάδα στην Βαλέτα, μιά χώρα με μεγάλες, αν όχι τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές  και προσφυγικές ροές;

Απαίτησε η κυβέρνηση αυτή τη συμμετοχή και ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε για να επιτύχει ως είχε δικαίωμα να συμμετάσχει; Ποια είναι η συμφωνία που συνομολογήθη στην Βαλέτα και γιατί όπως φαίνεται δεν θα ισχύει για την Ελλάδα, παρά τις μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών που αντιμετωπίζει;

Δυστυχώς άκρα του τάφου κυβερνητική σιωπή περί όλων τούτων.

Ο λόγος είναι απλός: Η Ιταλία είναι σχετικά ανεξάρτητη χώρα, ενώ η Ελλάδα είναι “κλωτσοσκούφι” και πιόνι στα αδίστακτα χέρια των Βρυξελλών και των διευθυντηρίων της Ε.Ε.

Η Ελλάδα σήμερα έχει γίνει αποθήκη εγκλωβισμένων και κατά πλειοψηφία εξαθλιωμένων ψυχών, προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι κατά κανόνα δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας, αλλά την βλέπουν ως αναγκαίο χώρο διέλευσης για άλλες ευρωπαϊκές χώρες προορισμού.

Η χώρα μας γίνεται “σάντουιτς” ανάμεσα στην Τουρκία που εκβιάζει την Ελλάδα και κυρίως την Ε.Ε και στις Βρυξέλλες και τις πιο ξενοφοβικές χώρες της κατ’ ευφημισμόν Ένωσης, που οχυρώνονται πίσω από την συμφωνία του Δουβλίνου και κλείνουν ερμητικά τα σύνορά τους.

Είναι τραγικό, όμως, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις και τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να κινήσουν γη και ουρανό για να καταγγείλουν απαιτώντας να αλλάξει αυτή η φρικτή στάση της Ε.Ε, υπομένουν και αναμένουν ένα θαύμα, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται και ζούμε τραγωδίες, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών, σε κάτεργα τύπου Μόριας, ενώ η διασπάθιση κονδυλίων για τους πρόσφυγες, πάει σύννεφο!

Θα αρχίσει κάποτε ο Ελληνικός λαός να σκέφτεται διαφορετικά ώστε να δράσει και να πάψει να επιλέγει στην κάλπη τους δημίους του;

 

Κ.Τ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας