Το Πολυτεχνείο και η ματοβαμμένη ελληνική σημαία, σύμβολο της Νοεμβριανής εξέγερσης

2282
ματοβαμμένη ελληνική σημαία

Δεν ξέρω γιατί η ματοβαμμένη ελληνική σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκεται στην κατοχή μιας φοιτητικής παράταξης, της ΠΑΣΠ, η οποία επρόσκειτο στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η σημαία, μεγάλο σύμβολο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αντιπροσωπεύει όλους τούς τότε εξεγερμένους και σήμερα όλο τον δημοκρατικό λαό της χώρας μας και όχι μια οποιαδήποτε κομματική παράταξη και σαν τέτοια πρέπει να φυλάσσεται και να «ηγείται» στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες αυτού του τόπου.

Δεν ξέρω, επίσης, γιατί η ματοβαμμένη ηρωική ελληνική σημαία του Πολυτεχνείου δεν ήταν, όπως πάντα, στην κορυφή και της φετινής πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου την περασμένη Τρίτη, ώστε, πέραν των άλλων και πιο σημαντικών, να βλέπαμε αν θα έφτανε σε αυτό το σημείο ξεπεσμού η κυβέρνηση και η διεύθυνση της αστυνομίας ώστε να απαγορεύσει το διάβα της και να αντιμετωπίσει με χημικά και συλλήψεις  όσους την κρατούσαν.

Έμαθα ότι οι «κάτοχοι» της ελληνικής σημαίας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την πήγαν και την ξεδίπλωσαν στο Κερατσίνι, στο άγαλμα του δολοφονηθέντα από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, ενώπιον της μαρτυρικής μητέρας του.

Πολύ καλά έπραξαν οι φίλοι της ΠΑΣΠ και πήγαν την ματοβαμμένη ελληνική σημαία του Πολυτεχνείου στο άγαλμα ενός νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε από τους σύγχρονους ναζιστές και αναδείχθηκε σε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα.

Αυτή η πρωτοβουλία, όμως, δεν θα έπρεπε καθόλου να εμποδίσει ώστε η ελληνική σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να βρεθεί και φέτος σε πρώτο πλάνο στην «απαγορευμένη» φετινή πορεία του Πολυτεχνείου. Κάθε άλλο! Ιδιαίτερα σε καιρούς απαγορεύσεων, η ελληνική σημαία φέτος, πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές, θα έπρεπε, περήφανη και αδούλωτη, να ήταν στην πρώτη γραμμή της πορείας του Πολυτεχνείου, δίνοντας το μήνυμα ότι το Πολυτεχνείο δεν ανέχεται απαγορεύσεις, δεν φιμώνεται, δεν προσκυνάει, δεν ποινικοποιείται.

Και πολύ περισσότερο επιβάλλετο να είναι παρούσα στην φετινή πορεία η ελληνική σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διότι, όπως κάθε χρόνο, δεν υπάρχει συνήθως άλλη ελληνική σημαία την οποία να ανεμίζει κάποιο από τα πολλά μπλοκ και το πολύβουο πλήθος που συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Αυτό το τελευταίο το θεωρώ μεγάλη παράλειψη  για τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της πορείας του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα σε περιόδους σαν και αυτές που η χώρα μας αντιμετωπίζει μείζονες εθνικές απειλές και σημαντικούς εθνικούς κινδύνους.

Ιδιαίτερα τα κόμματα, οι οργανώσεις και οι παρατάξεις της Αριστεράς αλλά και τα συνδικάτα και τα σωματεία, θα πρέπει, πρώτα από όλα αυτά, να θεωρούν ως ύψιστο χρέος τους, δίπλα στις κομματικές σημαίες και τα διαφορά κομματικά χρώματα, να δίνει πρώτη το παρόν η ελληνική σημαία, για να τονίζει ότι κυρίως η Αριστερά και τα συνδικάτα τιμούν τους γνήσιους εθνικούς αγώνες και ότι βρίσκονται στην πρωτοπορία των νέων προσκλητηρίων  για την πραγμάτωση της εθνική μας ανεξαρτησίας και για την προάσπιση της ασφάλειας, της εθνικής κυριαρχίας και των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, τα οποία σήμερα απειλούνται αλλά και υπονομεύονται από τις ασκούμενες εγχώριες πολιτικές υποτέλειας στα Δυτικά κέντρα και την μετατροπή του τόπου μας σε άβουλο σχεδόν προτεκτοράτο.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας