Το Πεκίνο καλεί την Ουάσινγκτον να άρει τις κυρώσεις για Huawei

870
Huawei

O Kινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, σχεδιάζει να παρουσιάσει στον Ντόναλντ Τραμπ, μία σειρά από όρους, στους οποίους οι ΗΠΑ θα πρέπει να ανταποκριθούν, προκειμένου το Πεκίνο να είναι έτοιμο για την οριστική εμπορική συμφωνία. Οι πληροφορίες για τις απαιτήσεις αυτές εγείρουν εκ νέου αμφιβολίες για το εάν οι δύο ηγέτες μπορούν τελικά να κηρύξουν ανακωχή ώστε οι διαπραγματευτικές τους ομάδες να έρθουν και πάλι σε επαφή με στόχο τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου.

Μεταξύ των όρων, που θέτει η κινεζική πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal είναι να άρει η Ουάσιγκτον την απαγόρευση αμερικανικής τεχνολογίας στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei. Ο Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Κινέζος ομόλογός της, Λίου Χε, μίλησαν για τα θέματα αυτά σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να πείσουν τα «αφεντικά» τους για έναν συμβιβασμό.

Παρά το γεγονός ότι θα θέσει όρους, ο Σι δεν προβλέπεται πάντως να υιοθετήσει συγκρουσιακό τόνο στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ομόλογός του εξάλλου θα έχει και εκείνος μία σειρά από απαιτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας