Το Πάσχα τελείωσε η σταύρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται

1201
λαρκο

Η Iskra δημοσιεύει την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο διορισμός εκκαθαριστή στη ΛΑΡΚΟ και οι αποφάσεις που λαμβάνει στοχεύουν στην περαιτέρω απαξίωση της επιχείρησης , στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα έχοντας σαν τελικό στόχο το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.

 Η μη καταβολή των δεδουλευμένων του Μαρτίου και η μη καταβολή του Δώρου Πάσχα φέρνει σε απόγνωση όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους ενώ η μη καταβολή των αποζημιώσεων όσων συναδέλφων βγήκαν πρόσφατα στη σύνταξη δείχνει περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τους κόπους μιας ζωής.

Με αυτές τις επιλογές τους αποδεικνύουν περίτρανα πόσο αναλώσιμους μας βλέπουν και πόσο ανάλγητο είναι το κυβερνητικό επιτελείο απέναντι στους  εργαζόμενους, στις οικογένειές τους , αλλά και στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Άλλα λέγατε προεκλογικά , τώρα τι μας λέτε;

Ότι με το πέρας της εκκαθάρισης θα είμαστε όλοι απολυόμενοι .

Υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα που τα απευθύνουμε στους συναδέλφους για να κρίνουν οι ίδιοι αλλά και στους κυβερνώντες για να δώσουν πειστικές απαντήσεις.

Πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση από ομάδα βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με την οποία αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα μέσα Μαρτίου υιοθέτησε προσωρινό πλαίσιο υποστήριξης που μετέβαλε άρδην το πλαίσιο για την κρατική ενίσχυση βάσει του άρθρου 107 της συνθήκης της ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα , πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα προστατεύσουν κρατικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις σε στρατηγικούς τομείς παραγωγής και ότι θα κρατικοποιήσουν ακόμη και επιχειρήσεις που θα κινδυνεύουν, αν αυτό χρειαστεί.

Η ΛΑΡΚΟ είναι δημόσια επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα και πληροί αυτές τις προϋποθέσεις για να αξιοποιηθεί το υπάρχον πλαίσιο υποστήριξης με κρατικές ενισχύσεις για τη διάσωση και αναδιάρθρωση μη χρηματοπιστωτικών προβληματικών επιχειρήσεων.

Ενώ λοιπόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν λύσεις για να διασώσουν στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην νεοφιλελεύθερη λογική των ιδιωτικοποιήσεων και καταβαραθρώσεις των εργατικών δικαιωμάτων.

Όταν ακόμη και συντηρητικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιλέγουν να ενισχύσουν δημόσιες επιχειρήσεις , όταν επιλέγουν να ενισχύσουν οικονομικά τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί η κυβέρνηση επιλέγει για τη ΛΑΡΚΟ να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους .

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι , γεννούνται πολλά ερωτήματα από τις κυβερνητικές αποφάσεις και την επιμονή τους για τη δρομολόγηση του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ μέσα από την κρίση της πανδημίας.

  • Ποια μεγάλα συμφέροντα θα ωφεληθούν από την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και από την εκποίηση του δημοσίου πλούτου;
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τα χρηματοδοτικά μέσα και τις δυνατότητες από την ευρωπαϊκή επιτροπή για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της λειτουργίας της με δημόσιο χαρακτήρα;
  • Ποια είναι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τις κοινωνικές επιπτώσεις από την πανδημία για τους συναδέλφους;
  • Ποια είναι η στάση της κυβέρνησης για τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς τους εργαζόμενους (δεδουλευμένα Μαρτίου , δώρο Πάσχα και αποζημιώσεις συνταξιούχων);

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ.

 

ΕΑΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας