Το πάρτυ πρέπει νά τελειώνει…..

αμαζόνιος

Ίσως ούτε στα πιο τρελά όνειρα μας δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε όλο αυτό το πάρτυ που γίνεται σε βάρος του ελληνικού λαού με κυβέρνηση Συριζα.Απο  που να αρχίσει κανείς ; από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών έως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς… ξεπέρασε σε δουλικότητα όλες τις κυβερνήσεις μετεμφυλιακά προσηλωμένη στο ευρωαντλαντικό δόγμα θυσιάζοντας όλες τις αξίες  και το αξιακό  φορτίο της αριστεράς.
Ναί υπήρχαν στρατηγικές διαφορές στο παλιό Συριζα που δεν μπορούσαν να ομογενοποιηθούν.

Όμως  η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η μεταπήδηση του στο αλλο στρατόπεδο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ίσως για τούς βαθιά διαβασμένους πολιτικά να ήταν προδιαγεγραμμένη.

Τα ρεύματα της αριστεράς μπορεί να είχαν διαφορές, όμως το ευρωκομμουνιστικό ρεύμα με την θεωρητική και ιδεολογική αντίληψη της ευρωπαϊκής ιδέας η διαφορά ήταν αγεφύρωτη διότι δεν μπορούσε να ριζοσπαστικοποιηθεί και ούτε να αποκτήσει έστω ενα ήπιο προοδευτικό χαρακτήρα.Το μοντέλο  του ευρωκομμουνισμου κατέρρευσε στη Ιταλια, Γαλλία διότι ειναι τέτοια η δομή του καπιταλισμού που δεν μπορεί  να αυτοαναιρεθει  διότι δεν μπορεί να υπάρξει Ιστορικός συμβιβασμός, δεν μπορούν να αμβλυνθούν οι ταξικές αντιθέσεις και η πάλη των τάξεων.

Από την γένεση του συνασπισμού υπήρχαν σημαντικές διαφορές και αυτό φάνηκε καθαρά με την συνθήκη του Μάαστριχτ και τις μετέπειτα συμφωνίες , όπως η ένταξη στην ΟΝΕ  με την υιοθέτηση του κοινού  νομίσματος του ευρώ.

Ναι μεν το αριστερό ρεύμα είχε διαφορετικές απόψεις όμως η σιωπηρή αντίρρηση διαιώνιζε σε πολιτική έκφρασή ή συντηρούσε χωρίς αντίδραση την κυριαρχία των τραπεζικών καρτέλ  και την επίθεση του παγκοσμιοποιημενου χρηματιστικού κεφαλαίου  χάνοντας πολλές φορές προς χάριν της ενότητας τον ταξικό του προσανατολισμό. Βεβαίως αυτή την στιγμή
υπάρχουν προτεραιότητες άλλες όπως η ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής,
όμως θα πρέπει στο επόμενο συνέδριο να αναλύσουμε πολιτικά βήμα –βήμα κάνοντας την αυτοκριτική μας και μαθαίνοντας απο τα ιστορικά μας λάθη απο το1989 που ξεκίνησε
ο συνασπισμός  μέχρι την σημαδιακή ημέρα της 15 Ιουλίου  του  2015 της κυβέρνησης Συριζα. Δεν κρίνετε σκόπιμο να αναφέρω όλα τα άθλια αντιλαϊκα μέτρα και το πάρτυ που κάνει σε βάρος του ελληνικού λαού η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ με αποκορύφωμα την απέλαση των ρωσων διπλωματών θέτοντας  σε κίνδυνο τις σχέσεις με τη Ρωσία  για χάρη των Αμερικανών,πιο δουλικοτερη δεν γίνεται.

Αξίζει το κόπο να  αναφερθω σε ενα απόσπασμα απο το πάντα επίκαιρο  και στις
μέρες μας  βιβλίο του Δ.Μπάτση που γράφτηκε το 1947 《 Η Βαρειά βιομηχανία στη Ελλάδα》 γράφει λοιπόν ο εξαίρετος επιστήμονας: Το αγγλοσαξονικό μονοπωλιακό κεφάλαιο στη Ελλάδα με την βοήθεια, την ανοχή, και την υποταγή σ’αυτό της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου, πραγματοποιεί μεταπολεμικά μια καινούργια εξόρμηση για την υποδούλωση της οικονομίας μας, βάζοντας κάτω απο ολοκληρωτικό έλεγχο που φθάνει στα όρια της διοικητικής κηδεμονίας, την οικονομική δραστηριότητα της  χώρας  ζητάει ανάμεσα
στα άλλους βασικούς σκοπούς να εκμεταλλευτεί αρπακτικά τις πλουτοπαραγωγικές  δυνατότητες και να εξαντλήσει κάθε όριο στη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης του δουλευτή λαού.

Η ενεργειακή εκμετάλλευση  γίνεται γι αυτό ένας από τους μεγάλους στόχους, επειδή   αποτελεί μια απο τις βασικές προϋποθέσεις του αποφασιστικού ελέγχου πάνω στη βιομηχανική παραγωγή και την αστική και αγροτική κατανάλωση….
Τι λοιπόν απο τα παραπάνω δεν ισχύει σημερα;

Το πάρτυ όμως κάποτε τελειώνει…. και ολοι οι υπεύθυνοι που ξεσχισαν το σύνταγμα και
ψήφισαν νόμους, εφαρμοστικες διατάξεις καθ’ υπόδειξη, καθώς και ανεξάρτητες αρχές (ΑΑΔΕ,ΤΑΙΠΕΔ, κ.λ.π),παράνομες ιδιωτικοποιήσεις όλα προς χάριν των Δανειστών θα πρέπει να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας