Το νέο αφήγημα Τσίπρα: Με μπροστάρη τον Μπουτάρη για την τελική «μεταμνημονιακή» καταστροφή της χώρας

1537
τσίπρα

Είναι τόσο και τέτοιο το αδιέξοδο Τσίπρα, ώστε φτάνει στο κωμικοτραγικό σημείο να αναγορεύει ένα αποτυχημένο, ακραία νεοφιλελεύθερο μνημονιακό, φανατικό του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και επιτηδευμένα πολυπράγμονα δήμαρχο, ως σύμβολο, τάχα, κατά Τσίπρα, ενός «δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου» στην χώρα!

Αυτή ήταν η ρητή προετοιμασμένη και προγραμματισμένη αναφορά του μεταλλαγμένου Τσίπρα μπροστά στις κάμερες προς τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κατά την συνάντηση τους στην συμπρωτεύουσα.

«Ό,τι δεν σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», είπε, για να καταγράφεται από τις τηλεοράσεις, ο Αλ. Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη, για να προσθέσει ότι η επίθεση σε βάρος του ήταν «οργανωμένη» και, όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί, δολοφονική.

Η διαφορά με την δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, άφηνε να διαφανεί στον οίστρο του ο Αλ. Τσίπρας, δεν ήταν στον στόχο αλλά στο αποτέλεσμα, επιχειρώντας μια προκλητική συσχέτιση.

Φυσικά η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη δεν έγινε για να αναδειχθεί ο Γ. Μπουτάρης σε «θύμα» και «ήρωα», ώστε να αξιοποιηθεί για την πιο χυδαία πολιτική εκμετάλλευση από τον Αλ. Τσίπρα ούτε για να δοθεί, όπως, ίσως, ο ίδιος νομίζει, στον εαυτό του γενικό συγχωροχάρτι και αντιφασιστικά εύσημα, πράγματα που έσπευσαν, δυστυχώς, να του προσφέρουν, ως έτοιμα από καιρό, πολλοί.

Και σκηνοθετημένη γι’ αυτόν τον σκοπό να ήταν η επίθεση, που βεβαίως δεν ήταν, και πάλι δεν θα μπορούσε να ήταν μια πιο επιτυχής για τους επιτήδειους ευκαιρία για όλα τούτα τα παραπλανητικά.

Χείμαρρος και προετοιμασμένος ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε την πολιτική σαπουνόπερα προς τους «ιθαγενείς», απευθυνόμενος στον Γ. Μπουράρη.

«Συμβολοποιείς», αναφώνησε ο Τσίπρας στον Γ. Μπουτάρη, «ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην μαυρίλα», χωρίς την παραμικρή επίγνωση ότι προκαλεί και προσβάλλει  την νοημοσύνη του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου και πως με αυτόν τον τρόπο, όπως επιχείρησε να εξευτελίσει ξεδιάντροπα την Αριστερά, επιχειρεί (ματαίως φυσικά) να εξευτελίσει και τις έννοιες, τις αρχές και τις μεγάλες αξίες του «προοδευτικού δημοκρατισμού», τόσο καίριες στην εποχή μας.

Δυστυχώς, ο άχρωμος κοσμοπολίτικος ακραία νεοφιλελεύθερος μνημονιακός  προσανατολισμός και οι επιλογές της υποτέλειας και της γονυκλισίας, εκ των πραγμάτων και μοιραίως αλληλοενισχύουν και αλληλοτροφοδοτούνται με τον τραμπουκισμό, τον εθνικισμό, την ακροδεξιά και τις νεοναζιστικές και νεοφασιστικές αποφύσεις.

Ο Τσίπρας, με μπροστάρη τον Μπουτάρη, προβάλλοντας το προεκλογικό σχήμα “προοδευτικό-δημοκρατικό μέτωπο” ενάντια στο “μαύρο-μέτωπο” (όπως αναλύουν χονδροειδέστατα ‘‘Αυγή’‘, left.gr, Κόκκινο και με πηχυαίο τίτλο το Τvxs), το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί ειρωνικά σχόλια και αυτογελιοποίηση.

Αυτό το σχήμα μπορεί να βάλει σε σκληρά διλήμματα την Γεννηματά, μπορεί φέρει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιους παράγοντες της Καραμανλικής δεξιάς, που άνοιξε τις πύλες της αβύσσου στη χώρα.

Μπορεί, ίσως, να στριμώχνει τον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συσκοτίζει και να ενισχύει την ακροδεξιά, στην οποία εντέχνως η κυβέρνηση προσφέρει πολιτική ομπρέλα.

Ο Τσίπρας που καταρρέει και ο Μπουτάρης που χάνει κάθε επαφή με την Θεσσαλονίκη, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δώσουν την μαύρη χαριστική βολή της οικονομικο-κοινωνικής καταστροφής και της υποτέλειας σε αυτό που αποκαλούν «μεταμνημονιακή» πορεία της χώρας.

Επειγόντως ανατροπή ολόκληρου του φαύλου, παρακμιακού μνημονιακού νεοφιλελεύθερου, υποτελούς κατεστημένου, με τις όποιες νεοφασιστικές δικτυώσεις και αποφύσεις του.

Τ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας