Το Κρεμλίνο καλεί τον Τραμπ για «αυτοσυγκράτηση» στο θέμα της Βόρειας Κορέας

1729
ιντλίμπ

Το Κρεμλίνο κάλεσε την Δευτέρα για αυτοσυγκράτηση στο θέμα της Βόρειας Κορέας, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τον οποίο «μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα» στην κρίση με την Πιονγκγιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει στο μυαλό του τη στρατιωτική δράση.
Όταν ρωτήθηκε σε ποιο συμπέρασμα κατέληξε η Ρωσία από τα σχόλια του Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους:
«Η Μόσχα έχει καλέσει και εξακολουθεί να καλεί όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διένεξη και εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το ζήτημα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε βήματα τα οποία το μόνο που θα κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση.»
Ο Τραμπ έχει καταστήσει κατ΄επανάληψη σαφή την αποστροφή του για τον διάλογο με τη Βόρεια Κορέα. Την περασμένη εβδομάδα απέρριψε την ιδέα διεξαγωγής συνομιλιών χαρακτηρίζοντάς την χάσιμο χρόνου, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε πως η Ουάσινγκτον διατηρεί ανοικτές γραμμές επικοινωνίας με την κυβέρνηση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Η χώρα μας έχει ασχοληθεί χωρίς επιτυχία με το θέμα της Βόρειας Κορέας για 25 χρόνια, δίνοντας δισεκατομμύρια δολάρια και παίρνοντας τίποτα σε ανταπόδοση. Η πολιτική δεν είχε αποτέλεσμα!» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε σημερινή ανάρτησή του στο τουίτερ.
Τα σχόλια του Τραμπ έμοιαζαν να υπονοούν πως έχει στο μυαλό του τη στρατιωτική δράση.
Το Σάββατο, ο Τραμπ έκανε ένα παρόμοιο σχόλιο στο τουίτερ για το πώς οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν επί 25 χρόνια και είπε πως «μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα» με τη Βόρεια Κορέα.
Σχολιάζοντας, εξάλλου, μια δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως μια τέτοια κίνηση θα είχε «αρνητικές συνέπειες».
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τραμπ, που θεωρεί ότι το Ιράν δεν τηρεί το «πνεύμα» της πυρηνικής συμφωνίας, αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα στο Κογκρέσο ότι δεν «επιβεβαιώνει» τη συμμόρφωση της Τεχεράνης με τη συμφωνία.
«Χωρίς αμφιβολία, η έξοδος μιας χώρας, πόσω μάλλον μιας χώρας-κλειδί όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει αρνητικές συνέπειες», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επαναλάβει πολλές φορές τη σημασία που έχει η συμφωνία», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι «υποθέσεις» για τη στάση των ΗΠΑ εν αναμονή της ανακοίνωσης της απόφασης του αμερικανού προέδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας