Το Ισραήλ εντοπίζει πιθανή σχέση μεταξύ εμβολίου Pfizer και της μυοκαρδίτιδας

516
Το Ισραήλ εντοπίζει πιθανή σχέση μεταξύ εμβολίου

Zero Hedge 2-6-21

Μετάφραση Μ.Στυλιανού

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη που αναφέρει ότι το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer Inc. και της BioNTech SE  μπορεί να συνδέεται με δεκάδες περιπτώσεις φλεγμονής της καρδιάς, που παρατηρούνται κυρίως σε νεότερους άνδρες.

Μέχρι στιγμής, το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε 5 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα και θα μπορούσε σύντομα να επεκταθεί σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών.

 Τα ευρήματα του υπουργείου βρήκαν 275 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021, συμπεριλαμβανομένων 148 περιπτώσεων μέσα σε ένα μήνα μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Από αυτές, 27 περιπτώσεις μετά την πρώτη δόση και 121 μετά τη δεύτερη. Οι μισοί από τους ανθρώπους είχαν προηγούμενες ιατρικές παθήσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι περισσότεροι ασθενείς που εμφάνισαν φλεγμονή της καρδιάς πέρασαν λιγότερο από τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο και το 95% των περιπτώσεων ταξινομήθηκαν ως ήπιες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι «υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ της λήψης του εμβολίου δεύτερης δόσης (της Pfizer) και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μεταξύ ανδρών ηλικίας 16 έως 30 ετών».

Η Pfizer ανέφερε σε δήλωσή της ότι επανεξέτασε τις ισραηλινές παρατηρήσεις της μυοκαρδίτιδας, σημειώνοντας ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία σχέση με το εμβόλιό της.

«Μια προσεκτική αξιολόγηση των εκθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί», ανέφερε η Pfizer. «Τα ανεπιθύμητα συμβάντα, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, επανεξετάζονται τακτικά και διεξοδικά από τις εταιρείες καθώς και από τις ρυθμιστικές αρχές».

Εν τω μεταξύ, ο Nachman Ash, συντονιστής αντιμετώπισης της πανδημίας στο Ισραήλ, δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio 103 FM, «η επιτροπή υγείας έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, και αυτό θα είναι δυνατό από την επόμενη εβδομάδα».

Μια συμβουλευτική ομάδα στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ συνέστησε τον περασμένο μήνα περαιτέρω εξέταση πιθανής σχέσης μεταξύ μυοκαρδίτιδας και εμβολίων mRNA (επεμβάσεως στο DNA)

Η χούφτα των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας φαίνεται να υπερτερεί των θετικών, καθώς πάνω από το 55% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ενώ η χώρα συνεχίζει την κούρσα του εμβολιασμού, αυτό για το οποίο δεν γίνεται πολύς λόγος είναι μια νέα μελέτη που υποδηλώνει ότι η φυσική ανοσία στον ιό θα μπορούσε να διαρκέσει διά βίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας