Το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ είναι των εργαζομένων και όχι των Υπουργών των Μνημονίων

1532
συγκρότηση

Η ηγετική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δε σταματά να αφήνει άναυδους τους εργαζόμενους, απαξιώνοντας κάθε φορά, ολοένα και περισσότερο τα συνδικάτα και τους θεσμούς τους.

Το λιγότερο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της να διοργανώσει ημερίδα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, για να δώσει βήμα και φωνή στην αφρόκρεμα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών υπουργών (Τσακαλώτος, Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Σαχινίδης).

Η ΓΣΕΕ φαίνεται να αναλαμβάνει πλέον ρόλους που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτό που πρέπει να είναι: δηλαδή να οργανώνει και να συντονίζει τον αγώνα των εργαζομένων απέναντι στις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές και τους εργοδότες.

Φαίνεται ότι θέλει να μεταλλάξει τα συνδικάτα σε θεσμό «εθνικής υπερκομματικής συνεννόησης» για την αποτελεσματική εφαρμογή των μνημονίων.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι με την ημερίδα αυτή προσπαθεί να μετατρέψει το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) από επιστημονικό φορέα της εργατικής τάξης σε ένα νεοφιλελεύθερο φόρουμ, ώστε να αναπτύξουν τις απόψεις τους, αυτοί που σχεδίασαν και εφάρμοσαν ότι πιο αντιλαϊκό και αντεργατικό γνώρισαν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας