Το ημερολόγιο ποίησης του 2021 με το βλέμμα των παιδιών

1425
Τζούλια Λιακοπούλου

Τζούλια Λιακοπούλου

Με το βλέμμα των παιδιών!!!

Οι εκδόσεις Άπαρσις προσκαλούν ποιήτριες και ποιητές, να συμμετάσχουν στο Ημερολόγιο Ποίησης 2021 με τον τίτλο “Με το βλέμμα των παιδιών”.

Οι  φωτογραφίες είναι του Μάριου Λώλου από τη συλλογή του με τίτλο “Τα παιδιά που είδα”, στην οποία αποτυπώνονται σε απρόσμενα ενσταντανέ η ζωή των ανήλικων σε προσφυγικές δομές της χώρας μας. Οι φωτογραφίες του είναι  ένας ύμνος στην ομορφιά της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στην ανάγκη ζωής, χαμόγελου και παιχνιδιού που ξεπηδά ανάμεσα στο φόβο, το διωγμό και την απομόνωση. Ο Μ. Λώλος λέει γι αυτές τις φωτογραφίες: «Αυτά τα παιδιά ξεριζώθηκαν από το παρελθόν τους, χωρίς να έχουν ενταχθεί κάπου ξανά. Με άθλιες συνθήκες ζωής, με χαοτική καθημερινότητα, χωρίς σημεία αναφοράς, αιωρούνται στο πουθενά».

Οι υπεύθυνοι του Εκ. Οίκου τονίζουν ότι ποίηση έχει την ικανότητα να διεισδύει στο πραγματικό και να συγκρατεί από αυτό το ουσιώδες Μέσα από τους στίχους, μπορεί να γίνει ο επαναπροσδιορισμός του “γίγνεσθαι” και ν’ αποτελέσει εφαλτήριο για ένα υγιές ξεκίνημα!!!

Οι συμμετέχουσες/οντες πρέπει να αποστείλουν έως 3 ποιήματα (έως 20 στίχους το καθένα με τον τίτλο του) στο aparsis.poem@gmail.com από 5 Νοεμβρίου έως 25 Νοεμβρίου, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό (έως 50 λέξεις) και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και διεύθυνση).

Όλα τα ποιήματα θα δημοσιεύονται στη σελίδα των εκδόσεων στο Facebook και στο aparsis.gr, καθώς και στην ομάδα των εκδόσεων Scribo Ergo Sum– Άπαρσις.

Τα ποιήματα που θα επιλεγούν θα δημοσιευτούν στον τόμο του Ποιητικού Ημερολογίου 2021.

Μετά την έκδοση του ημερολογίου (μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου) τα επιλεγμένα ποιήματα θα οπτικοποιηθούν και θα αναρτηθούν με απαγγελία από ηθοποιούς στο κανάλι των εκδόσεων στο youtube.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους συντονιστές Κατερίνα Θανοπούλου, Βασίλη Καλαμαρά, στο τηλέφωνο του εκδοτικού 2155155600 και στο email: aparsis.poem@gmail.com.

Με το πέρας της χρονικής περιόδου συμμετοχής θα βγει νέα ανακοίνωση που θα αφορά τα επιλεχθέντα ποιήματα, την πορεία έκδοσης του ημερολογίου, την αγορά και διάθεσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας