Τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να εμποδίσει γαλλικό ερευνητικό στην Κρήτη

624
Τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να εμποδίσει

Γαλλικό ερευνητικό πλοίο ζήτησε από την Ελλάδα άδεια για να κάνει έρευνες μέσα στα όρια που έθεσε η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, ωστόσο η Τουρκία έστειλε φρεγάτα για να την αποτρέψει

Σε μία νέα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία, λίγες ώρες μετά το λεκτικό επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, και τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το  OPEN TV όλα ξεκίνησαν μόλις ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα. Το γαλλικό ερευνητικό πλοίο «L’Atalante» ζήτησε από την Ελλάδα άδεια για να πραγματοποιήσει έρευνες μέσα στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, νοτιοανατολικά της Κρήτης και δυτικά του 28ου μεσημβρινού.

Μόλις η Ελλάδα εξέδωσε σχετική NAVTEX, η Τουρκία δεν προχώρησε μόνο σε αντι-NAVTEX, αλλά έστειλε και φρεγάτα στην ευρύτερη περιοχή και ζήτησε από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή όλες τις κινήσεις στην περιοχή καθώς η ελληνική πλευρά θεωρεί πως το πλοίο βρίσκεται σε ύδατα δικής της ευθύνης, αφού η περιοχή εμπίπτει στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Το γαλλικό πλοίο προχωρά κανονικά στις έρευνές του.

H τοποθεσία του πλοίου, σύμφωνα με το Marinetraffic

Σημειώνεται πως την Κυριακή 18 Απριλίου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα βρεθεί στο Κάιρο και θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Mε πληροφορίες από ethnos.gr, Οpen TV,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας