Τουρκική πανωλεθρία στη Συρία: Οι Κούρδοι αποδεκατίζουν τις Τουρκικές Ε.Δ

586
Τουρκική πανωλεθρία στη Συρία

Κούρδοι, Σύριοι και Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη έκπληξη στις τουρκικές δυνάμεις στην Συρία.

Επίθεση από τις κουρδικές δυνάμεις με πυραύλους εδάφους-εδάφους μικρής εμβέλειας είχαμε στο Χαλέπι της Συρίας, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετούς Τούρκους στρατιώτες νεκρούς.

Νωρίτερα το πρωί, το SOHR ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν με βαρύ πυροβολικό τα ξημερώματα της Τρίτης τα χωριά al-Bilyouniya Ahin Daqnah και τις γύρω περιοχές των πόλεων Tal Refa’at και al-Sheikh Essa με στόχο τις κουρδικές δυνάμεις, ενώ οι τελευταίες επιτέθηκαν στις γύρω περιοχές του χωριού Kalgireen.

Χθες τουρκική στρατιωτική συνοδεία δέχθηκε τα πλήγματα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν οι επιθέσεις ήταν σκόπιμες ή τυχαίες.

Η κουρδική αντίσταση βασίζεται όλο και περισσότερο σε προηγμένα όπλα, όπως τα ATGM, τα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και ρουκέτες εδάφους-εδάφους. Οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη λάβει ουσιαστική δράση εναντίον τους.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι πλέον το τουρκικό κράτος δεν γνωρίζει όρια στη διεξαγωγή σφαγών κατά των Κούρδων.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος δέχτηκε σοβαρά χτυπήματα από τις κουρδικές αντάρτικες δυνάμεις στοχεύει συγκεκριμένα τις παραμεθόριες πόλεις της Ροζάβα,  Σουλεϊμανίγια, Ντουόκ, Ζάξο και τα χωριά στο Νότιο Κουρδιστάν, καθώς και σε πολίτες στις περιοχές  Μαξμούρ και Σενγκάλ.

Δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στις περιοχές που βομβαρδιζόταν συνεχώς από μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι επιθέσεις για την ολοκλήρωση της γενοκτονίας των Κούρδων συνεχίζονται στο πλαίσιο του «Σχεδίου κατάρρευσης» που εισήγαγε το τουρκικό κράτος τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι πρώτοι στόχοι αυτού του σχεδίου ήταν οι κουρδικές πόλεις όπου η αντίσταση εδραιώθηκε και διατυπώθηκαν τα αιτήματα για κουρδική αυτοδιοίκηση. Το τουρκικό κράτος δεν γνωρίζει όρια στη διεξαγωγή σφαγών κατά των Κούρδων.

Εκτός από μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης, χρησιμοποιήθηκαν κάθε είδους όπλα κατά τις επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν εκατοντάδες νεαροί Κούρδοι, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και ηλικιωμένων.

Αυξάνοντας τις επιθέσεις του στη βορειοανατολική Συρία, το τουρκικό κράτος στοχεύει σε προσάρτηση της περιοχής μελλοντικά.

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων του εναντίον των κουρδικών εδαφών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στις κατεχόμενες περιοχές καταγράφονται καθημερινά περιπτώσεις βιασμού, δολοφονιών, απαγωγών, εκβιασμού και βασανιστηρίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 196 άτομα, 15 εκ των οποίων ήταν γυναίκες, απήχθησαν στο Αφρίν τον Αύγουστο του 2021.Αυτό είναι το τουρκικό κράτος,το οποίο όπου πατά το πόδι του εξαφανίζεται ο πολιτισμός και ο ανθρωπισμός δια παντός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας