Τουρκική εφημερίδα: Η Ελλάδα θέλει να συζητήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης

884
διάλογο

Η τουρκική εφημερίδα Σοζτζού αναφέρεται στις συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σοζτζού αναφέρει ότι η Ελλάδα θέλει να φέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης στο τραπέζι των συναντήσεων με την Τουρκία.

Με τίτλο «Η Λωζάνη τίθεται στο τραπέζι», η τουρκική εφημερίδα της αντιπολίτευσης υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της ότι στη συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Οι δύο χώρες δε θα προβούν σε καμία δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο των συναντήσεων. Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν στο τραπέζι θα είναι και τα σημεία της Συνθήκη της Λωζάνης, με τα οποία δεν συμμορφώνεται η Ελλάδα. Η Ελλάδα θα επιμείνει στην επικαιροποίηση της Λωζάνης. Δεν θα γίνει καμία δήλωση σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν στις συναντήσεις», αναφέρει, όπως μεταδίδει το Philenews.com.

Σημειώνεται ότι, χθες ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, διαμήνυσε στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που διεμήνυσε ότι αυτός δεν μπορεί να διεξαχθεί επί παντός επιστητού και υπό το καθεστώς απειλών.

Εξάλλου, ο ίδιος είχε αναφέρει στα τέλη Ιουλίου  ότι δεν υπάρχει κάποια διαδικασία έναρξης διαλόγου με την Τουρκία που να έχει συμφωνηθεί αυτή τη στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας