Τουρκικά AWACS προκαλούν νοτίως της Κύπρου-Στόχος ο Eurasian Interconnector;

599
Τουρκικά AWACS προκαλούν νοτίως της Κύπρου

Η Άγκυρα και ο Ερντογάν δίνουν τα ρέστα τους για να ακυρώσουν κάθε ενεργειακό σχέδιο Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου

Αφήσαν το Αιγαίο οι Τούρκοι και έπεσαν με τα μούτρα στην Α.Μεσόγειο, νοτίως όμως της Κύπρου με σωρεία πτήσεων, ενώ  σε συνάντηση τους ήρθε ισραηλινό κατασκοπευτικό αεροσκάφος.

Πολυσύχναστος ο εναέριος πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, αφού τρεις διαφορετικές αποστολές επιτήρησης βρίσκονται σε εξέλιξη σε αυτήν την περιοχή:

Α. Boeing E-7T της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (με κωδικό αριθμό TURAF42) βρίσκεται σε τροχιά νότια της Κύπρου.

Β. Αεροσκάφος πάλι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού τύπου ATR P-42 MPA (με κωδικό. TCB-751- TURNA15) πραγματοποίησε αποστολή περιπολίας στην ίδια περιοχή.

Γ. Ταυτόχρονα κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Gulfstream G550 Nachshon Oron (reg. 452) εκτέλεσε αποστολή επιτήρησης, έχοντας τους Τούρκους απέναντι του.

Τουρκικές πηγές, παραδέχονται ότι το τουρκικό ΑΦΝΣ P-72 του τουρκικού ναυτικού πετά κοντά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο σε υψόμετρο 1500 ποδιών στην Α. Μεσόγειο.

Η πορεία του παρακολουθείται από ραντάρ στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όπως είναι φυσικό.
Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα σήμερα αυτήν την στιγμή, και δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε για ποιο λόγο υλοποιείται, αφού αφορά καθαρά τουρκικά συμφέροντα.

Οι Τούρκοι πάντως φέρονται να καταγράφουν κινήσεις των γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή, ενώ επιτηρούν και την ΑΟΖ της Κύπρου.

Μιλάμε για αεροσκάφη που διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες κατασκοπείας, παρακολούθησης και εντοπισμού επίγειων στόχων.

Σύμφωνα με γνωστό ξένη ιστοσελίδα που ασχολείται με τις πτήσεις αεροσκαφών στην Α.Μεσόγειο, αυτήν την εβδομάδα, κάθε μέρα παρακολουθούμε παρόμοιες αποστολές σε αυτόν τον τομέα ειδικά από την τουρκική πλευρά.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Τούρκοι προετοιμάζουν πιθανόν κάτι σημαντικό εν μέσω της σφοδρότατης αντίδρασης στο εσωτερικό της χώρας, κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Ετοιμάζονται οι Τούρκοι να αποστείλουν εν μέσω αυτής της γεωπολιτικής κατάστασης πλωτό γεωτρύπανο με πολεμικά πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο ξανά;

Το σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να πάει με “άδεια χέρια” στις εκλογές σε μερικούς μήνες, διότι ήδη χάνει την πλειοψηφία από τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης.

Το καθεστώς Ερντογάν δεν υπολογίζει τους Τούρκους πολίτες που υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε μέρα και θέλει να εξάγει  πιθανόν την κρίση αυτή σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Είναι πλέον γεγονός ότι το τουρκικό καθεστώς “στήνει” μεθοδικά ένα τεράστιο δίκτυο βάσεων μη επανδρωμένων εναερίων αεροσκαφών ( και σε λίγο και σκαφών) γύρω από την ελληνική και κυπριακή επικράτεια με σκοπό τον εκβιασμό του ελληνισμού για να πετύχει αναίμακτα τα προκλητικά σχέδια του σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Αυτό είναι η ακύρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης μέσω του  έργου Eurasian Interconnector ( μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος) μετά την επιστολή, στις Πρεσβείες του Ισραήλ και της Ελλάδας στην Άγκυρα και στις Διευθύνσεις της Αντιπροσωπείας ΕΕ.

Εκεί οι Τούρκοι υποστηρίζουν  ότι το υποστηριζόμενο από την ΕΕ έργο του Eurasian Interconnector, για το οποίο υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας και ελληνοκυπριακής πλευράς, …..διέρχεται από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, και αυτό να ήμαστε σίγουροι ότι θα αναγάγουν ακόμα και σε αιτία πολέμου και με τις Τρεις χώρες που συμμετέχουν στο έργο.

Τι επιδιώκουν άραγε οι “γείτονες” ώστε να αναγκάσουν την ισραηλινή πολεμική αεροπορία να σηκώσει στον αέρα, ένα αεροσκάφος που δεν το βλέπουμε συχνά σε καμιά περίπτωση.

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας