Τουρκία προκαλεί Ρωσία-Παραδίδει Bayraktar με ουκρανικό κινητήρα στην Ουκρανία

451
Τουρκία προκαλεί Ρωσία

Την Κυριακή 29 Αυγούστου, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας παρέδωσαν πανηγυρικά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος “Banner Raider” (Bayraktar Akıncı) με κινητήρα κατασκευασμένο στην Ουκρανία.

Αυτό αναφέρθηκε από το δίκτυο Ukrinform με πληροφορίες από τον κατασκευαστή UAV Baykar Makina.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας στο drone αυτού του μοντέλου, κατασκευάστηκαν τρία πρωτότυπα. Το πρώτο drone Akıncı πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση στις 6 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή, διευθυντή έργου Akıncı, Selcuk Bayraktar, αυτό το drone έχει καταφέρει να φτάσει στο υψηλότερο ύψος στην ιστορία της Τουρκίας.

Αναφέρεται ότι το βάρος απογείωσης του UAIV Bayraktar Akıncı είναι έξι τόνοι, η μεταφορική ικανότητα είναι 1,5 τόνοι. Το drone είναι εξοπλισμένο με πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης και περισσότερες από εκατό ηλεκτρονικές συσκευές.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1000 πτήσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε στην τελετή παράδοσης της συσκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη σε εθνικά έργα, το τουρκικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα ανέβασε το επίπεδο κρατικοποίησης της παραγωγής από 20% σε 80%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επόμενος στόχος είναι να δημιουργηθούν drones κρούσης ικανά να απογειωθούν και να προσγειωθούν σε αεροπλανοφόρα.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Baykar Makina, για παράδειγμα, το UAakt Bayraktar TB2, παραδίδονται με επιτυχία στην Ουκρανία .

Ο Bayrak Makina χρησιμοποίησε κινητήρες από την Ουκρανία για την παραγωγή των νέας γενιάς drones Akıncı. Σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ουκρανικούς κινητήρες στα προϊόντα τους και στο μέλλον .

Υπενθυμίζεται πως τα drones αυτής της τουρκικής εταιρείας χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας