Τουρκία: Ποινές φυλάκισης σε επτά δημοσιογράφους για «τρομοκρατική προπαγάνδα»

1292
Τουρκία
Οι επτά δημοσιογράφοι εργάζονταν για την εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία έκλεισε με διάταγμα το 2016 με την κατηγορία ότι έκανε προπαγάνδα για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)

Επτά δημοσιογράφοι μιας φιλοκουρδικής εφημερίδας, την οποία έκλεισαν οι αρχές, καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης για «τρομοκρατική προπαγάνδα», αναφέρουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

Οι επτά δημοσιογράφοι εργάζονταν για την εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία έκλεισε με διάταγμα το 2016 με την κατηγορία ότι έκανε προπαγάνδα για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους.

Συνολικά 24 δημοσιογράφοι της Ozgur Gundem δικάζονταν στο πλαίσιο δίκης για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και επτά απ’ αυτούς, μεταξύ των οποίων οι διευθυντές Ερέν Κεσκίν και Χουσεΐν Αϊκόλ, καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 45 μήνες στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης που διεξήχθη χθες, Τρίτη.

Τούρκοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς έχουν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή ή διώκονται από την τουρκική δικαιοσύνη επειδή συμμετείχαν σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης προς την Ozgur Gundem.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας