Τουρκία: Νέο πλοίο για φυσικό αέριο. Έρευνες σε Αιγαίο-Κύπρο

738
πλοίο για φυσικό αέριο

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2020, μια νέα πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης, το σκάφος Ertugrul Gazi, θα φτάσει στην Τουρκία. Η ναυπήγηση και οι έλεγχοι του σκάφους ολοκληρώθηκαν σε ναυπηγείο στη Νότια Κορέα. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο εκσυγχρονισμός του γεωτρύπανου Κανουνί ολοκληρώθηκε και έφυγε από το λιμάνι της Μερσίνας.

«Το γεωτρύπανο μας Κανουνί θα αρχίσει να λειτουργεί στη Μαύρη Θάλασσα τους πρώτους μήνες του 2021» ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο Ντονμέζ είχε χαρακτηρίσει ως τη «μεγαλύτερη ανακάλυψη στις θάλασσες παγκοσμίως» την ανακάλυψη 405 δισ. κυβικών μέτρου φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα από το γεωτρύπανο «Fatih». Στις αρχές Οκτωβρίου είχε σχολιάσει ότι η αξιοποίηση των συγκεκριμένων κοιτασμάτων προς όφελος των πολιτών το 2023.

Για την Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε ότι οι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οκτώ μελέτες, οι οποίες συνεχίζονται. Όπως δήλωσε, οι έρευνες γίνονται σε περιοχές που παρατηρείται ροή φυσικού αερίου, όπως είναι η θαλάσσια περιοχή του Κας (που βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο). «Θα αξιολογήσουμε τα ευρήματα και αν δούμε προοπτική, θα στείλουμε γεωτρύπανο για να ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Σύμφωνα με ειδικούς γεωλόγους, οι σεισμικές μελέτες μας δίνουν ελπίδα» σχολίασε. Επίσης, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι σεισμικές μελέτες στην «τουρκική δημοκρατία της βόρειας κύπρου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας