Τουρκία-Κατάρ υπέγραψαν μνημόνιο με Αφγανιστάν για να λειτουργήσουν αεροδρόμιο Καμπούλ

658
Τουρκία-Κατάρ υπέγραψαν μνημόνιο με Αφγανιστάν

Η Τουρκία απλώνει χέρι επιρροής και στο Αφγανιστάν

Βάσει όσων ανέφεραν διπλωματικές πηγές σήμερα στο πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία και το Κατάρ συμφώνησαν να λειτουργήσουν από κοινού το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, Χαμίτ Καρζάι στο Αφγανιστάν.

Μετά από συνομιλίες μεταξύ επιτροπών και από τις δύο χώρες, υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης μεταξύ τουρκικών και καταριανών εταιρειών για τη λειτουργία του αεροδρομίου σε συνεργασία στη βάση ισότιμης εταιρικής σχέσης, ανέφεραν οι πηγές στο πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τις πηγές, το μνημόνιο υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Ντόχα για την έβδομη Σύνοδο της Υψηλής Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας-Κατάρ.

Μια κοινή επιτροπή αποτελούμενη από Τούρκους και Κατάρ αξιωματούχους θα επισκεφθεί την αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ για να συζητήσει τη συμφωνία με την προσωρινή κυβέρνηση της χώρας, καθώς και τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της αφγανικής πλευράς.

Οι πτήσεις ανεστάλησαν στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο και τα αμερικανικά στρατεύματα κατέστρεψαν εξοπλισμό και σύστημα ραντάρ στις εγκαταστάσεις πριν φύγουν από τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας