Τουρκία θέτει σε ισχύ”Σύμφωνο Στρατιωτικής Συνδρομής”-Δημιουργίας Παλαιστινιακών Ενόπλων Δυνάμεων

438
Δημιουργίας Παλαιστινιακών Ενόπλων Δυνάμεων

Σε μια απόφαση που συνιστά μείζον θέμα ασφαλείας για το Ισραήλ καθώς αγγίζει τον στενό πυρήνα ύπαρξης του κράτους του, προχώρησε η Άγκυρα η οποία έθεσε σε ισχύ “Συμφωνία Στρατιωτικής Συνδρομής” με το “κράτος της Παλαιστίνης” και δημιουργίας Παλαιστινιακών Ενόπλων Δυνάμεων!

Για επικοινωνιακούς λόγους, η Άγκυρα μιλά απλά για μια “Συμφωνία Aσφαλείας Τουρκίας-Παλαιστίνης”.

Συμφωνίας Ασφαλείας μεταξύ Τουρκίας-Παλαιστίνης

Πιο αναλυτικά, σε ισχύ τέθηκε η συμφωνία αμοιβαίας στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-Παλαιστινίων.

“Η Συνθήκη Στρατιωτικής Συνεργασίας Τουρκίας-Κράτους Παλαιστίνης τέθηκε σε ισχύ.

Οι Παλαιστινιακές Ένοπλες Δυνάμεις θα δημιουργηθούν, θα εκπαιδευτούν και θα εξοπλιστούν στην Τουρκία. Ανάλογη συμφωνία είχε υπογράψει η Άγκυρα με Λιβύη, Σομαλία κτλ.

Η επικύρωση της Συμφωνίας Ασφαλείας μεταξύ Τουρκίας-Παλαιστίνης δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως με υπογραφή Ερντογάν.

Με βάση την Συνθήκη αυτή, οι παλαιστινιακές δυνάμεις Ασφαλείας θα μπορούν να λαμβάνουν εκπαίδευση, στην Αστυνομική Ακαδημία, στην Ακαδημία Χωροφυλακής και στην Ακαδημία Ακτοφυλακής στην Τουρκία.

Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας, η Τουρκία θα είναι σε θέση να παρέχει υποστήριξη όπως οχήματα, εκπαίδευση, τεχνική βοήθεια και υλικές επιχορηγήσεις για την αύξηση των ικανοτήτων των παλαιστινιακών οργανισμών ασφάλειας και ακτοφυλακής.

“Κοινή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και άλλων εγκλημάτων”

Η συμφωνία παρέχει τη βάση συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του λαθρεμπορίου μεταναστών και του διασυνοριακού εγκλήματος που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

Η συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικές οργανώσεις που επηρεάζουν  την ασφάλεια των δύο μερών, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και διασυνοριακά εγκλήματα.’

Επιπλέον τα δύο μέρη θα μπορούν να ανταλλάζουν πληροφορίες σε όλα αυτά τα ζητήματα αν υπάρχει κάποιος λόγος συμφέροντος.

 

Πηγή: Warnews247

Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας