Τουρκία: Απαγόρευσε στα ελληνικά πλοία να κάνουν ασκήσεις ανοιχτά της Καρπάθου!

2533
προκλήσεων

H Τουρκία υλοποιώντας στην πράξη την ανακήρυξη ΑΟΖ σε μια έκταση που φτάνει μέχρι τις νοτιοανατολικές ακτές της Καρπάθου, προχωρεί σε μια κίνηση στα όρια πολεμικής ενέργειας και αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει περιοχές που βρίσκονται επί της «τουρκικής ΑΟΖ» νοτιοανατολικά της Καρπάθου για ασκήσεις!

Συγκεκριμένα απαντώντας σε μία περιοχή που δέσμευσε η Ελλάδα για άσκηση επάνω στην «τουρκικής ΑΟΖ» η Άγκυρα το μόνο που δεν είπε (ακόμα…) είναι ότι η Κάρπαθος δεν είναι ελληνική!

Έτσι μέσω του σταθμού της Αττάλειας, που δεν έχει καμία δικαιοδοσία, εξέδωσε antinavtex στην ελληνική, η Άγκυρα εξέδωσε navtex με ίδιες ακριβώς συντεταγμένες με την ελληνική, λέγοντας επί της ουσίας πως αν η Ελλάδα θέλει να κάνει άσκηση στην περιοχή θα πρέπει να το κάνει με βάση την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους (navtex).

Με επιπλέον navtex, ξεκινά δική της άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου για τις 2 Δεκεμβρίου, διάρκειας 4 ωρών στις περιοχές που έχει δεσμεύσει.

Παράλληλα εξέδωσε δύο ακόμα navtex για ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού, δεσμεύοντας την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου και νοτιοανατολικά της Λήμνου, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας