Τουλάχιστον 40 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου στην Αφρίν

765
νεκροί

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο βυτιοφόρο στην πόλη Αφρίν της Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας. Εντούτοις, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Στην ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή, στο κέντρο της πόλης. Σε ένα βίντεο διακρίνεται μαύρος καπνός να υψώνεται στον αέρα, ενώ ακούγονται στο βάθος σειρήνες ασθενοφόρων και περιπολικών.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι Σύροι αντικυβερνητικοί που στηρίζονται από την Άγκυρα κατέλαβαν τη Αφρίν, εκδιώκοντας τους Κούρδους πολιτοφύλακες, τον Μάρτιο του 2018, σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας. Οι μισοί από τους 320.000 κατοίκους του θύλακα εγκατέλειψαν τότε τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν επέστρεψαν ποτέ. Στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί σήμερα χιλιάδες άμαχοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τους θύλακες που ήταν υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών αλλά ανακαταλήφθηκαν από τις δυνάμεις του συριακού στρατού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας