«Τοξότης Α.Ε.»: Aπληρωσιά και… αγωγές κατά 101 εργαζομένων για επίσχεση εργασίας

1634
Τοξότης

Πρόκληση από την εργοδοσία της «Τοξότης», η οποία έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Όπως καταγγέλλει το κλαδικό συνδικάτο ενέργειας, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, μιας και η εταιρεία δεν τους καταβάλλει δεδουλευμένα πολλών μηνών. Η εργοδοσία έκανε πρόσφατα αγωγή εναντίον 101 (!) εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα «για να βγάλει την επίσχεσή τους καταχρηστική και επιπλέον απαιτεί η αποχή τους από την εργασία να θεωρηθεί ως παραίτηση, για να γλιτώσει την πληρωμή για τη διάρκεια της επίσχεσης και τις αποζημιώσεις!»

Οι τακτικές και της συγκεκριμένης εργοδοσίας τα τελευταία 6 χρόνια είναι γνωστές σε όλους, και μάλιστα έχει την πλήρη στήριξη και κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει να δίνει αντεργατικά όπλα στο κεφάλαιο. Συνεχώς καθυστερούσε να πληρώσει τα δεδουλευμένα, είχε προχωρήσει σε αγωγές εναντίον του Σωματείου για να βγουν οι απεργίες παράνομες, έχει στήσει εργοδοτικό σωματείο, προσπάθησε να επιβάλλει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς στέλνοντας μπράβους στις πύλες των εργοταξίων σε ημέρες απεργίας κ.τλ. Ωστόσο, όλα αυτά όμως έπεσαν στο κενό! Οι εργάτες δεν ξεγελάστηκαν, δεν τρομοκρατήθηκαν. Έδωσαν την απάντησή τους με τη συσπείρωση στο Σωματείο τους, με την αλληλεγγύη μεταξύ τους, με το συλλογικό και μακροχρόνιο αγώνα τους.

«Άλλο ένα τερτίπι της εργοδοσίας και της νομικού εκπροσώπου της, είναι η προσπάθεια να ρίξει το φταίξιμο στους εργάτες για το γεγονός ότι η εταιρεία «δεν κατάφερε» να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τον ΔΕΔΔΗΕ και κηρύχθηκε έκπτωτη. Δηλαδή ήθελε και οι εργάτες να δουλεύουν απλήρωτοι και να μην διαμαρτύρονται. Ήθελε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργοδότες με τη στήριξη των κυβερνήσεών τους κάνουν τα πάντα για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους. Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό», υπογραμμίζει το συνδικάτο.

«Δυστυχώς όμως για τους εργοδότες, οι εργάτες, που παράγουν με τον ιδρώτα τους τον πλούτο, διεκδικούν ό,τι τους ανήκει και δεν κάνουν πίσω! Οργανώνονται, παλεύουν και στο τέλος θα νικήσουν! Αυτό οι εργάτες πρέπει να το έχουν ξεκάθαρο μέσα στο μυαλό τους!», συμπληρώνει και καταλήγει: «Κανείς να μη λυγίσει στις απειλές και τις αγωγές της ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. Οι εργάτες έχουν τη δύναμη να διεκδικούν αυτά που τους αξίζουν, ενωμένοι με τους συναδέλφους τους, οργανωμένοι στο Σωματείο τους!»

Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας