Την έλλειψη ασθενοφόρων αναδεικνύει και ο θάνατος του Μαχαιρίτσα

1423
ασθενοφόρων

Την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι απ’ ότι φαίνεται και της Ν.Δ., της πλήρους αδιαφορίας για τα κέντρα υγείας και κυρίως για την προμήθεια ασθενοφόρων και την πρόσληψη οδηγών, έφερε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο θάνατος του σπουδαίου καλλιτέχνη αναδεικνύει την ανάγκη για περισσότερα ασθενοφόρα στον νόμο Μαγνησίας. Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως παραμένουν ακάλυπτα τα Κέντρα Υγείας παρά τα πολλά τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε πως πριν μερικές μέρες έχασε τη ζωή του 19χρονος αθλητής στη Σάμο, ακριβώς λόγω της καθυστέρησης του μοναδικού ασθενοφόρου του νησιού. Όπως και την αθλιότητα της κάλυψης των έκτακτων αναγκών μεταφοράς ασθενών ή τραυματιών σε νοσοκομείο, με ιδιωτικά “λευκά ταξί”, με όρους ληστρικούς για τον κόσμο που βρίσκεται σε τέτοια ανάγκη.

Είναι, βεβαίως, πλήρως κατανοητές οι όποιες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, όταν οι αντιδράσεις εκλαμβάνονται και ως στρεφόμενες εναντίον τους. Στην πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οδηγοί και συνοδοί ασθενοφόρων, όλα αυτά τα χρόνια των περικοπών στη δημόσια υγεία για την παραγωγή κυριολεκτικά ματωμένων πλεονασμάτων, έχουν αναδειχθεί σε πραγματικούς ήρωες. Με συνεχείς πολύωρες εφημερίες, με αυτοθυσία και με ακρωτηριασμένους μισθούς.

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

 

«Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και εξηγεί ότι το ασθενοφόρο έφτασε μετά από περίπου 45 λεπτά. «Ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».

Σε αυτό το σημείο η ανακοίνωση αναφέρει πως υπάρχουν τρία «ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας