Τηλεδιάσκεψη EWG: Ματαίωση… εντός χρονοδιαγράμματος

1580
EWG

Ματαιώθηκε νωρίτερα σήμερα η αρχικά προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group (EWG), καθώς υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες σε περίπου 10 από τα 140 προαπαιτούμενα, τα οποία θα πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική πλευρά, στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης του προγράμματος.
Ωστόσο, στις Βρυξέλλες τηρούν χαμηλούς τόνους, αν και πιέζουν για την οριστική εκπλήρωση των προαπαιτούμενων που «ξεκλειδώνουν» την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης.
Σε ό,τι αφορά την Κομισιόν, η οποία όμως δεν είναι πιστωτής του ελληνικού δημοσίου, θα ήταν επίσης επιθυμητή μια όποια επιπλέον εξέλιξη στο ζήτημα του χρέους, υπό την έννοια ότι στη συνέχεια θα διευκόλυνε την επιχειρούμενη μετάβαση του ελληνικού δημοσίου στις αγορές.
Την Πέμπτη 8 Ιουνίου συνεδριάζει δια ζώσης το EWG, προκειμένου να προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 15 Ιουνίου.
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι επιθυμούν την ευόδωση των διαβουλεύσεων στο επόμενο Eurogroup, ωστόσο, αφήνουν από την πλευρά τους ανοιχτό παράθυρο για «πολιτική» παράταση, έως τη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας