Τζιχαντιστής, που έκοβε κεφάλια στη Συρία, προσέγγισε Ερντογάν και απειλεί δημοσιογράφο

1027
Τζιχαντιστής έκοβε κεφάλια στη Συρία

Ο δημοσιογράφος Μουράτ Αγιρέλ δημοσιοποίησε τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε από ένα μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Εμρά Τσελίκ, ο οποίος έστειλε τα απειλητικά μηνύματα, είναι γνωστός όχι μόνο επειδή είναι στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), αλλά και επειδή είχε πολεμήσει για λογαριασμό μίας εκ των τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία. Φωτογραφίες του που ποζάρει με κομμένα κεφάλια εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα πέρυσι.

Α

“Θα αγαπήσετε αυτό το κράτος! Δεν ξεχάσαμε αυτούς που μας πρόδωσαν υπό το πρόσχημα του κεμαλισμού”, λέει στο πρώτο μήνυμα που έστειλε στην Αγιρέλ.

Σε απάντηση, ο δημοσιογράφος λέει ότι δεν ξέχασε εκείνους που συνεργάστηκαν με “τους εχθρούς της δημοκρατίας”, προφανώς αναφερόμενος στο ΑΚΡ.

Τζιχαντιστής που έκοβε κεφάλια στη Συρία, μπήκε στο κόμμα του Ερντογάν και απειλεί δημοσιογράφο

“Η δημοκρατία είναι μια στάση λεωφορείου. Όταν έρθει η ώρα, θα σας κατεβάσουμε όλους”, λέει ο τζιχαντιστής. “Θα σε φροντίσω εγώ. Σίγουρα θα ανταμωσουμε μια μέρα”

Η Αγιρέλ απαντά, “Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Δεν έχετε το θάρρος. Μπορείτε να εκτοξεύετε μόνο απειλές”.

Ο Τσελίκ συνεχίζει να απειλεί τον δημοσιογράφο, λέγοντας: “Δεν σε απειλώ, λέω ότι θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε”.

“Μην μας μπερδεύεις με άλλους ανθρώπους, δεν ξέρουμε τι είναι απειλή. Όταν έρθει η ώρα, θα καταλάβεις. Θα σου υπενθυμίσω επίσης διάφορα. Μην διαγράφεις τα μηνύματα, εγώ ‘θα σε κάνω να τα διαβάσεις'”.

Τζιχαντιστής Τουρκία

Σε συνέντευξή του στην Artı TV πέρυσι, ο Τσελίκ είχε δηλώσει ότι ήταν μέλος των τουρκμενικών στρατευμάτων που πολεμούσαν τις κυβερνητικές δυνάμεις και το ISIS στη Συρία. Είπε ότι είχε έναν “αιώνιο δεσμό αγάπης” με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αγιρέλ, αρθρογράφος της εφημερίδας Yeniçağ και συνεργάτης του Halk TV, είναι γνωστός για την επικριτική του στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Φυλακίστηκε δύο φορές για τα ρεπορτάζ του.

Στις εκλογές του 2018, προτάθηκε ως υποψήφιος βουλευτής από το Καλό Κόμμα (İYİ Parti) αλλά δεν εξελέγη.

Δέχτηκε απειλές και στο παρελθόν. Έδωσε στη δημοσιότητα τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε τον Φεβρουάριο και κατηγόρησε τον Μελίχ Γκιοκτσέκ του ΑΚΡ, τον πρώην δήμαρχο της Άγκυρας, για τις απειλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας