Τζανακόπουλος: Πόντιος Πιλάτος για δίωξη Λαφαζάνη. Ψεύδεται, διαστρέφει και στρεψοδικεί

2319
τζανακόπουλος

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκλήθη να σχολιάσει το δημοσίευμα στο ΘΕΜΑ της Κυριακής και τις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη για παρακολουθήσεις και φακέλωμα όσων συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών ακινήτων.

«Εδώ τα πράγματα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ καθαρά και σαφή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «H ελληνική αστυνομία στο πλαίσιο μιας εισαγγελικής παραγγελιάς για την οποία δεν έχει ευθύνη η διοίκηση, αλλά ευθύνη έχει η δικαστική εξουσία και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κάλεσε σε απολογία τον κύριο Λαφαζάνη.

Δεν θεωρώ ότι είναι και πολύ εύστοχη πάντως η συγκεκριμένη εξέλιξη από την μεριά όσων έχουν την ευθύνη για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης» επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ωστόσο πρέπει να σας πω ότι ουδέποτε η Ελληνική Αστυνομία παρακολούθησε την πολιτική δράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μάλιστα με τον τρόπο που ισχυρίζεται ο κ. Λαφαζάνης ότι έγινε, με προσπάθεια της πολιτικής του δίωξης. Θα ήμασταν ανόητοι αν προχωρούσαμε σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, με αυθάδεια, αμετροέπεια και αλαζονεία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Αν ο Παν. Λαφαζάνης θέλει να αυτοηρωποιηθεί (!) είναι δικό του ζήτημα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό. Εμείς ούτε δώσαμε εντολή ούτε έγινε ποτέ κάποια τέτοιου είδους παρακολούθηση όπως αυτή που ισχυρίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης».

Επικίνδυνη για την Δημοκρατία η κυβέρνηση

‘Όλα τα παραπάνω θρασύτατα λεχθέντα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το μόνο που δείχνουν, όπως επεσήμαναν στην Iskra κύκλοι της ΛΑ.Ε, είναι το πόσο επικίνδυνη για την Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση για την Δημοκρατία και πως το μόνο προσόν της είναι η λασπολογία και οι προσωπικοί υβριστικοί ισχυρισμοί.

Οι ίδιοι κύκλοι σχετικά με τους ισχυρισμούς του Δημ. Τζανακόπουλου επεσήμαναν τα εξής:

Πρώτον: Δεν είναι η Δικαιοσύνη που είχε την πρωτοβουλία της δίωξης του Παν. Λαφαζάνη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Δημ. Τζανακόπουλος. Η δικογραφία με τις κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα συνετάχθη με πρωτοβουλία αμαρτωλού, εμφυλιακού τύπου, «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», το οποίο την απέστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα περαιτέρω. Γι’ αυτό άλλωστε ο Εισαγγελέας δεν ανέθεσε την ανάκριση σε δικαστικούς υπαλλήλους αλλά την επέστρεψε, ορίζοντας ως ανακριτές αστυνομικούς του αμαρτωλού Τμήματος.

Δεύτερον: Ο Δημ. Τζανακόπουλος προφανώς θεωρεί βλάκες όλους εμάς και τους Έλληνες πολίτες, όταν ισχυρίζεται προκλητικά και επικίνδυνα ότι το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» προέβη σε διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα και ιδίως στον επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος, πρώην υπουργού και ιδρυτικού πρώην κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ερήμην της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ερήμην της κυβέρνησης. Κύριε Τζανακόπουλε, γνωρίζατε και εγκρίνατε την δίωξη κατά Λαφαζάνη, με μια απόφαση που ελήφθη στα άδυτα του Μαξίμου.

Τρίτον: Λέει χονδροειδή ψεύδη και παραπλανά ο Δημ. Τζανακόπουλος, όταν ισχυρίζεται ότι το αμαρτωλό Τμήμα της Ασφάλειας δεν παρακολούθησε ποτέ τον Λαφαζάνη και τους συναγωνιστές του. Οι αδιάψευστες παρακολουθήσεις, μαγνητοφωνήσεις και βιντεοσκοπήσεις Λαφαζάνη επιβεβαιώνονται περίτρανα από την επίσημη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο νομικός σύμβουλος του Παν. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. Κατανοούμε πλήρως ότι οι μεθοδεύσεις πολιτικής δίωξης και τρομοκράτησης απαιτούν θρασύτητα, αναίδεια και προκλητικότητα. Όχι, όμως, μέχρι αυτού του σημείου!

Τέταρτον: Ο Παν. Λαφαζάνης είναι πολύ γνωστός για την πολιτική διαδρομή του και το μόνο που δεν έχει καμιά ανάγκη είναι να κάνει «καραγκιοζιλίκια» αυτού του τύπου που αποκαλεί θρασύτατα και με αυθάδεια «αυτοηρωποίηση» ο Δημ. Τζανακόπουλος, ξεπέφτοντας πολύ χαμηλά και κρίνοντας εκ του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ τ’ αλλότρια.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να σταματήσει αμέσως κάθε μορφής δίωξη στον Παν. Λαφαζάνη και να ζητήσει συγγνώμη για τις αντισυνταγματικές, πολιτικά αδίστακτες και ακραία παρακρατικές μεθοδεύσεις της, που θυμίζουν καθεστώτα «δημοκρατίας» αλά Τούρκα και τις σκοτεινές εποχές της μετεμφυλιακής Ελλάδας.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας