Τεχεράνη: «Ψυχολογικό Πόλεμος» η μετακίνηση στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

1147
ιράν

Πράξη «ψυχολογικού πολέμου» χαρακτηρίζει η Τεχεράνη τη μετακίνηση νέων στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, μετά και τη δήλωση Μπόλτον για αποστολή δυνάμεων κοντά στα σύνορα του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος της ανώτατης αρχής ασφαλείας του Ιράν, Κεϊβάν Κοσραβί, δήλωσε την Τρίτη ότι προηγούμενες ανακοινώσεις από Αμερικανούς αξιωματούχος για ανάπτυξη ομάδας μάχης αεροπλανοφόρου και δυνάμεων βομβαρδιστικών στη Μέση Ανατολή είναι «μια άχρηστη αξιοποίηση ενός φθαρμένου γεγονότος για τη διεξαγωγή ψυχολογικού πολέμου εναντίον του Ιράν».

Η δήλωση από την Τεχεράνη έρχεται αφότου ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον, δήλωσε την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον αναπτύσσει ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου και ομάδα δυνάμεων βομβαρδιστικών κοντά στα σύνορα του Ιράν.

Στόχος της κίνησης, όπως δήλωσε ο Τζον Μπόλτον, είναι οι ΗΠΑ «να στείλουν ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς ότι οποιαδήποτε η επίθεση στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε εκείνα των συμμάχων μας θα αντιμετωπιστεί με ανελέητη δύναμη».

Οι σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον επιδεινώθηκαν μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και προχωρήσαν στην επιβολή σοβαρών κυρώσεων που στόχο είχαν να μηδενιστούν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας