Τα spread κυβερνούν Ελλάδα, Ιταλία! Νέα ύψη στα ελληνικά ομόλογα

1430
ομόλογα

Εν μέσω χρηματιστηριακής κατάρρευσης, ανοδικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά και το “γύρισμα” των ιταλικών τα οποία είδαν τις αποδόσεις τους να αυξάνονται σε νέα υψηλά 4,5 ετών, καθώς οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, Τζ. Τρία, στη Βουλή δεν κατάφεραν να κατευνάσουν τις ανησυχίες της «δικτατορίας των αγορών», την οποία κοινώς ονομάζουν κατ’ ευφημισμόν «επενδυτές».

Ο Τζιοβάνι Τρία ζήτησε να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό και είπε ότι δεν πιστεύει πως οι προβλέψεις για το έλλειμμα της Ιταλίας ήταν τόσο αρνητικές. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κατάινεν δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ιταλία είναι πολύ ευάλωτη και ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να αποδειχθούν πολύ δύσκολες.

Η απόδοση των 30ετών ομολόγων της Ιταλίας αυξήθηκε πάνω από 4% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2014, η απόδοση των 5ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε στο 3,13% και στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν πέντε χρόνια, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών σημείωσαν άνοδο 10 μονάδων βάσης σε νέο υψηλό 4,5 ετών και στο 3,71%, με το spread να εκτινάσσεται στις 312 μ.β και σε υψηλά πέντε ετών.

Τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία εδώ και περίπου πέντε μήνες είναι στενά “συνδεδεμένα” με τις επιδόσεις των ιταλικών, επηρεάζονται πάλι από τις ιταλικές αναταραχές, αποδεικνύοντας πως παραμένουν ευάλωτα και αδύναμα να αυτονομηθούν. Η απόδοση του 10ετούς οδεύει προς το 4,7% και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο 4,685% (με άνοδο 0,50%) στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου, “φλερτάροντας” με τα υψηλά έτους, ενώ το spread διαμορφώνεται στις 413 μ.β. Σταθεροποιητικά κινείται το 5ετές με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 3,625% και στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου, ενώ στο 4,29% κινείται η απόδοση στο 7ετές ομόλογο.

Τόσο η Ιταλία, όσο και περισσότερο η Ελλάδα, εξαιτίας των υψηλών χρεών τους έχουν περάσει σε καθεστώς τυραννίας από το ολοκληρωτικό προσωπείο των αγορών, ένα καθεστώς στην ουσία αιώνιας χρεοδουλοπαροικίας, αφού και για τις δύο χώρες το χρέος τους είναι μη βιώσιμο και πνιγηρό, ενώ η τυραννία των αγορών ανελέητη.

Το spread κυβερνάει Ελλάδα και Ιταλία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας