Τα 10 ν.μ. της Ζωής Κωνσταντοπούλου!

2968

Άκουσα με έκπληξη την Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Ν. Χατζηνικολάου να προτείνει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 10 ν.μ., όσο είναι και ο εναέριος χώρος μας, με στόχο να αφαιρέσουμε το επιχείρημα της Τουρκίας, στη βάση του οποίου προβαίνει σε συνεχείς παραβιάσεις, ότι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας των 10 ν.μ. δεν είναι νόμιμος αφού είναι μεγαλύτερος των χωρικών της υδάτων, που είναι περιορισμένα στα 6 ν.μ.

Και λέω ότι άκουσα το επιχείρημα με έκπληξη διότι η Ελλάδα έχει νόμιμο δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και επομένως τον εναέριο χώρο της, μέχρι 12 ν.μ.

Γιατί, λοιπόν, η Κωνσταντοπούλου περιορίζει τη διερεύνηση στα 10 ν.μ. ;

Μήπως πιστεύει ότι έτσι θα καταπραΰνει την Τουρκία ή ότι θα αποφύγει το casus beli της Τουρκίας; Χρειάζεται πολύ μεγάλη άγνοια ή δόση αυταπάτης για να έχει κανείς αυτήν ψευδαίσθηση.

Για την Τουρκία casus beli είναι κάθε επέκταση, ακόμα και στα 7 ν.μ., των χωρικών μας υδάτων.

Απλώς η Ελλάδα αν αρχίσει να συζητά τον περιορισμό της επέκτασης στα 10ν.μ., θα δώσει το σήμα ότι είναι διαθέσιμη να προβεί σε απαράδεκτες μονομερείς υποχωρήσεις νόμιμων κυριαρχικών της δικαιωμάτων και να ανοίξει την όρεξη για νέες πιέσεις και για ακόμα πιο άτακτες αναδιπλώσεις.

Πολύ άσχημο πράγμα να ασχολείται κανείς με θέματα που δεν γνωρίζει ή να επιχειρεί να βρει υποτιθέμενες αλλά ανύπαρκτες μαγικές λύσεις είτε να κάνει εύκολους εντυπωσιασμούς.

Υ.Γ. Η αλαζονική αυτάρκεια δεν είναι καλός σύμβουλος γενικώς, πολύ περισσότερο στην πολιτική. Η άρνηση γενικώς της Ζωής Κωνσταντοπούλου για συνεργασία με την ΛΑ.Ε και ευρύτερα τις προοδευτικές και πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, είναι δικαίωμα της και κρίνεται γι’ αυτό τόσο για την ορθότητα όσο και για την αποτελεσματικότητα αυτής της επιλογής. Εκείνο, όμως, που η Κωνσταντοπούλου δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να συκοφαντεί και να λέει ψεύδη πως τάχα η ΛΑ.Ε ζητούσε “συγκόλληση” με την Πλεύση ή ότι, δήθεν, διεκδικούσε ανταλλάγματα για  τη συνεργασία μαζί της.

Δικαίωμα της Κωνσταντοπούλου είναι να μην κοιτά αριστερά, όπως λέει το σύνθημα της, αλλά όχι και να πετάει προς τα αριστερά αστήρικτες κατηγορίες. Και τέλος πάντων πότε ανακάλυψε το σύνθημα του Macron; Γιατί όταν προσέγγιζε τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγεί βουλευτής, δεν καταλάβαινε που πήγαινε; Στην Αριστερά δεν πήγαινε; Τότε κοιτούσε και παρακοιτούσε Αριστερά. Πότε ανακάλυψε ότι δεν αξίζει η Αριστερά ούτε το κοίταγμα;

Εκτός αν ταυτίζει την Αριστερά με τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τότε το λάθος της είναι ασυγχώρητο!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας