Τα τρολαρίσματα της φτήνειας

1752
διαστροφές
Από το 1974 μέχρι το 2015, σαράντα ένα ολόκληρα χρόνια, έχουν κυβερνήσει την χώρα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, περίπου εξ ημισείας. Αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι η “τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης”.
Το να στοχοποιεί την αριστερά δεν είναι περίεργο. Έχοντας ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, και διεκδικώντας -διαγκωνιζόμενος με τον Βορίδη– ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος, ο Γεωργιάδης είναι λογικό να καταφεύγει στον αντικομμουνισμό και το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.
Δεν πάει καιρός άλλωστε από τότε που δήλωσε ότι “οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες”, υπαινισσόμενος ουσιαστικά ότι θα έπρεπε όποιος δηλώνει αριστερός να… φυλακίζεται, καθώς όπως ανέφερε, “αν πας στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Λετονία, στην Εσθονία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και πεις ‘είμαι κομμουνιστής’ σε βάζουν φυλακή. Δεν μπορείς να το πεις, σε βάζουν φυλακή”.
Τότε ακόμα και η Νέα Δημοκρατία πήρε αποστάσεις από τον… αντιπρόεδρό της που για πολλοστή φορά, όπως παλιότερα με την αντισημιτική στάση του που πρόσφατα αποκήρυξε, ξεπερνούσε τα όρια του δημοκρατικού τόξου. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, ο κ. αντιπρόεδρος της “μεταρρυθμιστικής” ΝΔ, καταφεύγοντας στον παρωχημένο αντικομμουνισμό και χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα… “κομμουνιστική χώρα” δεν κλείνει απλώς το μάτι στα ακροδεξιά μορφώματα, αλλά έχει ως στόχο τις “αριστερές ιδέες που είχαν ηγεμονικό ρόλο”, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε φοιτητές του London School of Economics.
Και επειδή κοτζάμ… αντιπρόεδρος δεν μπορεί να αγνοεί ότι έχει ξεκινήσει και πάλι η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, με σημεία τριβής άλλη μια φορά το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και την βαρύτερη φορολόγηση των πιο χειμαζόμεων στρωμάτων, οι “αριστερές ιδέες” που πρέπει να μπουν στη γωνία, είναι προφανώς ό,τι έχει απομείνει με την προστασία του κόσμου της εργασίας.
Πιο πρόθυμος από τους πρόθυμους και πιο μνημονιακός από τους αρχιτέκτονες των μνημονίων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τρολάροντας, μας βοηθά, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, να αντιληφθούμε τι ακριβώς είναι το “εθνικό σχέδιο ανάταξης” που μήνες τώρα ετοιμάζει η ΝΔ χωρίς ποτέ να το αποκαλύπτει.
Με τα δικά του λόγια λοιπόν: “Αγοράστε Ελλάδα τώρα που είναι φτηνά”. Ή όπως τα είπε αγγλιστί στο CNBC: «Ιf you want to buy Greece, buy Greece now, because it’s cheap».
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος στο news247
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας