Τα τουρκικά προϊόντα δεν μπορούν να μπουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας

472
Τα τουρκικά προϊόντα δεν μπορούν

Λόγω του ανεπίσημου εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας που ισχύει για προϊόντα της Τουρκίας, έχουν στιβαχτεί στα τελωνεία σε εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια.

Σύμφωνα άρθρο του Taylan Büyükşahin που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  Sözcü, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Saud al Faisal bin Ferhan, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι οι σχέσεις με την Τουρκία είναι φιλικές, αρνούμενος έτσι ισχυρισμούς για μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν πολλά εμπορευματοκιβώτια που περίμεναν στα τελωνεία για περισσότερο από τρεις μήνες και το κόστος της παραμονής τους εκεί ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα δε με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές δεν μπόρεσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι το ανεπίσημο εμπάργκο είχε αντανάκλαση στις εξαγωγές. Οι εξαγωγές προς τη Σαουδική Αραβία τον Ιανουάριο του 2021 ήταν 16,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το ποσό αυτό ήταν 221,9 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Η συνολική απώλεια εξαγωγών ήταν 92,5%.

Ο Burak Önder, Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών και Εξαγωγέων οικιακών και συσκευών κουζίνας, δήλωσε ότι η εξαγωγή πήγε άσχημα και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και με τη Σαουδική Αραβία. Είπε μάλιστα ότι αυτή η χώρα δεν εφάρμοσε εμπάργκο, αλλά σκόπιμα δεν έκανε παραγγελίες σε τουρκικά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας