Τα συνεταιράκια: Κοινοπραξία Siemens με Τουρκία παίρνει έργο μαμούθ στην Λιβύη!

670
Τουρκία παίρνει έργο μαμούθ στην Λιβύη!

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα! Τι δουλειά έχει η Ελλάδα στη Γερμανική ΕΕ;

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, της Εθνικής Ενότητας (GNU), ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι οι εταιρείες: η γερμανική Siemens AG και η τουρκική Enka Insaat ve Sanayi, έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος στη Μιστράτα, συνολικής χωρητικότητας 650 μεγαβάτ. Να σημειωθεί ότι η Μισράτα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των τούρκων, διαθέτει τουρκική στρατιωτική βάση, με την πλήρη συνέργεια του Σαράτζ είχε μετατραπεί σε κράτος εν κράτει εντός της Λιβύης.

Το γεγονός όμως ότι η βρόμικη Siemens, το μακρύ χέρι του γερμανικού κράτους εμφανίζεται να συνεργάζεται με τουρκικό κολοσσό ο οποίος βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Ερντογάν, όχι μόνο βάζει τέλος στην εποχή της αθωότητας αποδεικνύοντας την απόλυτη σύμπλευση Τουρκίας – Γερμανίας, εξηγεί παράλληλα την φιλοτουρκική στάση των διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών που βρέθηκαν στο payroll της Siemens.

Ας μην ξεχνάμε ότι η προδοτική συμφωνία του Ελσίνκι και της Μαδρίτης έγιναν από την κυβέρνηση η οποία αποδείχτηκε πως χρηματιζόταν από την γερμανική πολυεθνική. Όπως φυσικά και η μετατροπή των Ιμίων σε γκρίζα ζώνη.

Σήμερα λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Γερμανία όχι μόνο ανέχθηκε αλλά ενίσχυσε με κάθε τρόπο τις παράνομες, προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, η οποία παραβίαζε ανενόχλητη το εμπάργκο του ΟΗΕ για την Λιβύη! Και εμείς αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας κάλεσε η Γερμανία στην πενταμερή για την Λιβύη, παρά το ότι είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα που συνορεύει με την Λιβύη και οποιαδήποτε απόπειρα αποσταθεροποίησης της, συνιστά ευθεία απειλή για την Ελλάδα.

Ενώ παράλληλα η Λιβύη έχει υπογράψει το παράνομο μνημόνιο με την Τουρκία το οποίο συνιστά εισβολή στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Μόνο που η Ελλάδα είναι και μέλος της ΕΕ. Οπότε η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι και εθνική κυριαρχία της Ευρώπης. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι και κυριαρχικά δικαιώματα της Ευρώπης. Και όμως αυτά τα αυταπόδεικτα είναι ψιλά γράμματα για τη Γερμανία, που συνεχίζει κανονικά να υποστηρίζει την εγκληματική δράση της Τουρκίας εδώ και 130 χρόνια.

Η General Electricity Company της Λιβύης (GECOL) ανέφερε ότι το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν από το καλοκαίρι του επόμενου έτους. Πρόσθεσε ότι βασίστηκε στο έργο να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του ελλείμματος ισχύος και να μειώσει τις καθημερινές διακοπές ρεύματος.

Η διακοπή ρεύματος είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα στη Λιβύη, δεδομένου ότι η υποδομή δεν παράγει αρκετή χωρητικότητα για να καλύψει τη ζήτηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η χρήση είναι υψηλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας